REPORTAGE Meer dan 3.000 supporters volgen eerste training Rode Duivels in Knokke-Heist

Redactie KW

Woensdagavond trainden ze voor het eerst in sportpark Molenhoek.

Knokke-Heist, en bij uitbreiding Westkapelle, was klaar voor de komst van de Rode Duivels. Het straatbeeld kleurde al helemaal zwart-geel-rood. Anderhalf uur voor aanvang van de training liep het sportpark Molenhoek, de thuisbasis van nieuwbakken eersteprovincialer VV Westkapelle, al aardig vol. In totaal zouden meer dan 3.000 toeschouwers de eerste van drie trainingen bijwonen. Een volledige overrompeling waarvoor werd gevreesd, bleef uit. Toch stonden de supporters rijen dik om een glimp op te vangen van hun rode helden. De motregen weerhield het publiek niet om naar de kust af te zakken.

Bossut aan het genieten

Een halfuur vooraleer de veldspelers hun opwachting zouden maken, kwamen de drie doelmannen al naar buiten: Thibaut Courtois, Simon Mignolet én Sammy Bossut, die sinds kort zeker is van zijn WK-selectie, nadat Koen Casteels definitief moest afhaken. Hun opwarming liet niet zoveel supporters warmlopen. De meesten wachtten vol ongeduld op de andere veldspelers. Klokslag 17.30 uur maakten zij hun opwachting. Fototoestellen en smartphones gingen de lucht in om toch maar een beeldje te kunnen schieten van hun Rode Duivels. Dat publiek stond rijen dik en genoot van de training die vooral met de bal werd gehouden.

Ondertussen hadden de supporters nog amper oog voor de reddingen van onder meer de doelman van SV Zulte Waregem, die zichtbaar genoot.

Sfeer kan beter

En de sfeer? Die kan nog wat opgeschroefd worden. Al zat het miezerige weer daar misschien toch voor iets tussen? Was het de stijgende WK-koorts? Examenstress? Hier en daar scandeerden kinderen wel de naam van hun favoriete speler en werden enkele toeters bovengehaald, maar hels was de sfeer vooralsnog niet. Laat het ons houden op stilte voor de WK-storm.

(BV)