Renzy Tielens vol lof over zijn doelman bij Anzegem Jonas Uytterhaegen

Jonas Uytterhaegen moet zich volledig strekken bij een Boezingse doelpoging. © foto Bart
Redactie KW

SV Anzegem speelt zondag de topper tegen leider Oostkamp. De heenmatch werd verloren met 4-0.

Renzy Tielens, die al veel voetbaloorlogen meemaakte en bij Otegem zijn loopbaan als doelman stopzette, is aan zijn tweede seizoen bezig als keepertrainer van SV Anzegem. Hij zorgt er in de eerste plaats voor dat de doelman scherp staat. En dat blijkt bij SV Anzegem geen probleem te zijn.

“Ik ontferm mij dit seizoen over Jonas Uytterhaegen”, aldus Renzy Tielens, die beroepshalve iedere dag als werknemer bij Bourgon (vroeger vleeswaren Francky in Wortegem, red.) met charcuterie op de baan is om de winkels te bevoorraden.

“Vorig seizoen was Niels De Meulemeester de eerste doelman. Met hem als keeper won SV de eindronde. Door een spijtig ongeval, bij de start van de oefenperiode, raakte hij uitgeteld. Het werd een herstel van lange duur, maar intussen is hij weer fit. Hij traint al drie weken goed mee. Mogelijk komt hij dit seizoen nog voor een selectie, eventueel als tweede doelman, in aanmerking”.

De van Oudenaarde overgekomen Uytterhaegen is de titularisdoelman. Hij weet van wanten.

“Voor mij is Jonas Uytterhaegen één van de beste keepers in eerste provinciale. Dat weet en ziet iedereen. Het is aangenaam zijn trainer te zijn. Hij werkt goed mee op training en krijgt in het weekend de kans te tonen wat hij kan. Bij SV Anzegem is het voor hem heel wat anders dan toen hij vorig seizoen bij SV Oudenaarde op de bank zat. Hij was er uiteraard ook bij toen wij in de heenmatch tegen Oostkamp zwaar verloren. Wij kregen daar de beste kansen, maar scoorden niet. Hij weet dat het zondag de match van de sportieve revanche kan worden. We moeten eigenlijk tegen Oostkamp winnen om het in de volgende weken nog een beetje spannend te maken”, aldus Renzy Tielens. (RMN)