René Verkamer aan de deur gezet bij Vlamertinge B

Sportief verantwoordelijke Yannick Platteuw neemt zondag de honneurs waar op bezoek bij Menen United. © VDB
Redactie KW

Het bestuur zette de samenwerking met de René Verkamer na elf matchen stop. “De generatiekloof met de jonge groep bleek iets te groot”, klinkt het bij het bestuur. Vlamertinge B staat twaalfde op 14 ploegen met 5 op 33.

Het bestuur maakte van het vrije weekend van de B-ploeg gebruik om een evaluatie te maken. Die evaluatie mondde uit in het einde van de samenwerking met René Verkamer (71). “De samenwerking met de jonge gasten was niet optimaal”, vertelt ondervoorzitter Wim Debrabandere. “Ook de tussenbalans van 5 op 33 is onvoldoende. Aangezien we volgend jaar een rol van betekenis willen spelen, was deze ingreep noodzakelijk.”

René reageerde ook kort op zijn ontslag. “Na 38 jaar trainerschap heb ik dit nog nooit meegemaakt, het komt hard aan“, vertelt hij. “Ik vind niet dat ik gefaald heb. Door bepaalde omstandigheden, waaronder frustraties bij spelers, kon ik niet bereiken wat ik wenste met deze groep.”

Kandidaten kunnen zich melden bij Wim Debrabandere of bij sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw. Yannick neemt zondag de honneurs waar op bezoek bij Menen United.

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier