Renaat Veslype is realistisch voor Merkem Sport (2A): “Het behoud wordt zeer moeilijk”

Renaat Verslype hoopt de komende wedstrijden toch nog wat punten te sprokkelen. © Marnix Goemaere
Redactie KW

Merkem Sport verloor vorige zondag met het kleinste verschil op het veld van FC Lichtervelde en moet stilaan rekening houden met een terugkeer naar derde provinciale. Dit weekend komt het elfde geklasseerde VV Tielt op bezoek.

“Zoals de zaken er nu voor staan, wordt het zeer moeilijk om het behoud te realiseren” zegt gerechtigd correspondent Renaat Verslype. “We hadden in eerste instantie gehoopt om in onze eerste wedstrijd na de winterstop tegen de voorlaatste Damme een goed resultaat te halen, maar verloren helaas met 0-2. Vorig weekend kregen we op Lichtervelde dat de laatste tijd ook niet zo goed bezig was en al een paar wedstrijden niet had gescoord een vreemde goal tegen waardoor we opnieuw zonder punten bleven. Zonder die goal kon het eigenlijk evengoed 0-0 kunnen gebleven zijn, want zelf kregen we ook geen uitgesproken kansen om te scoren.”

Voorbereidingen volgend seizoen

“Ondertussen zijn we met het bestuur al enkele weken bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen maar we hebben daaromtrent nog niet veel uitsluitsel gekregen” gaat Renaat verder. “Er zijn veel spelers die twijfelen of die door andere ploegen benaderd worden. Toen we vorig jaar rond deze periode bezig waren met de voorbereiding van het huidige seizoen, hadden we niet verwacht dat we kampioen gingen worden. Als we dat toen reeds geweten hadden, konden we misschien andere spelers aangetrokken hebben om te kunnen overleven. Anderzijds waren we op het einde van de rit van oordeel dat er in deze groep voldoende kwaliteit was om ons te kunnen handhaven, maar door de samenloop van verschillende minder gunstige omstandigheden liep het dit seizoen al te vaak mis. Als je ziet dat spelers als Sander Mingneau, Nikolas Fastré, topschutter Niels Vlaemycnk en nog een paar andere sterkhouders van vorig jaar voor de winterstop amper konden spelen, weet je dat het een moeilijk verhaal wordt en we kunnen alleen maar hopen dat we in de resterende wedstrijden toch nog wat punten kunnen sprokkelen.”

Mirakel nodig

“In de spelersgroep leeft nog altijd het geloof dat we dit seizoen zeker nog wedstrijden kunnen winnen”, pikt speler Martijn Depover daarop in. “We verdienen het niet om met deze ploeg op de laatste plaats te staan, maar beseffen ook wel dat er nu een mirakel nodig is om ons nog te handhaven. Dat belet niet dat we ons in de komende weken zullen blijven inzetten al is het maar om te bewijzen dat we meer waard zijn dan wat je van een ploeg in onze situatie zou verwachten. Morgen willen we tegen Tielt alvast revanche nemen, want dat was één van onze slechtste wedstrijden die we in de heenronde speelden.” (PB)

Zaterdag 18 januari om 19 uur:Merkem Sport – VV Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier