Ref Jürgen Brinckman vergeet verlengingen

Redactie KW

Vorig weekend eindigde de bekerpartij tussen KMSK Deinze en RFC Wetteren op 1-1 na de reguliere speeltijd. Jürgen Brinckman, ref van dienst, ging meteen over tot het nemen van strafschoppen in plaats van verlengingen te spelen. Na enkele elfmeters zag de Oostkampenaar zijn fout in, toen een afgevaardigde met het reglement kwam aandraven.

KMSK Deinze en RFC Wetteren bekampten elkaar in de vierde ronde van de Croky Cup. Na 90 minuten stond het 1-1 in het Oost-Vlaamse treffen. In plaats van over te gaan tot verlengingen, liet ref Jürgen Brinckman meteen strafschoppen nemen. Een verantwoordelijke van de thuisploeg was er volgens een dagblad van overtuigd dat er eerst nogmaals tweemaal 15 minuten verlengingen moesten gespeeld worden. Toen hij met een printje van het reglement kwam aandraven, waren al drie elfmeters genomen. De ref zag zijn fout in en ging over tot verlengingen.

Uiteindelijk stond het na 120 minuten toch nog gelijk (2-2), waarna strafschoppen moesten beslissen wie verder mocht bekeren. Uiteindelijk toonde Deinze zich het meest trefzeker vanop de stip. De ref wenste niet meer te reageren op het voorval.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.