Red Flames staan tegen Zwitserland voor eerste van twee finales

De Red Flames kwalificeerden zich voor de WK-barrages door in hun poule als één van de beste tweedes te eindigen. © BELGA
Redactie KW

Met een dubbele confrontatie tegen Zwitserland wacht de Belgische voetbalvrouwen een eerste van twee finales richting WK 2019 in Frankrijk.

De Red Flames spelen vrijdagavond in Leuven eerst thuis en trekken vier dagen later (dinsdag 9 oktober) naar Biel voor de return. Bij kwalificatie wacht nog een tweede dubbel duel, tegen Europees kampioen Nederland of Denemarken. Slechts een van deze vier landen plaatst zich voor het WK.

De Red Flames kwalificeerden zich voor de WK-barrages door in hun poule als één van de beste tweedes te eindigen. Daarvoor waren de zeges in de laatste kwalificatiematchen tegen Roemenië (0-1) en groepswinnaar Italië (2-1) belangrijk. Bondscoach Ives Serneels hoopt dat zijn team de winnende lijn kan doortrekken tegen Zwitserland.

“Tegen Italië speelden we een fantastische wedstrijd. Daarop moeten we proberen verder te bouwen”, meent Serneels. “Als we onze prestatie van tegen Italië kunnen herhalen, dan is winst tegen Zwitserland mogelijk.”

De Red Flames moeten de kwalificatie wel afdwingen zonder Jana Coryn. De 26-jarige spits van het Franse Rijsel onderging woensdag een knieoperatie en staat voor een lange revalidatie.

De heenwedstrijd tussen België en Zwitserland wordt vrijdag om 20.30 uur afgetrapt in het King Power at Den Dreef Stadium in Leuven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier