Red Flames behalen vierde overwinning op rij in EK-voorronde tegen Litouwen

Tessa Wullaert juicht nadat haar voorzet door De Caigny in doel wordt getrapt. © belga

De Red Flames, met Tessa Wullaert uit Sint-Baafs-Vijve in het elftal, hebben 2019 in schoonheid afgerond. Ze wonnen hun vierde overwinning op rij in de EK-voorronde tegen Litouwen met gigantische cijfers: 6-0. Tine De Caigny, ex-speelster van Club Brugge Vrouwen, scoorde vijfmaal.

Van meet af aan zijn het de Red Flames die aan zet zijn en aandringen. Na twaalf minuten wil Tessa Wullaert de bal met veel gevoel in doel plaatsen, maar Loekjankoeke belemmert. Een minuut later is het toch prijs met Tine De Caigny die de bal met het hoofd in het doel dropt.

Even later is het opnieuw Wullaert die de bal vanaf links voor doel legt, maar De Caigny wordt deze keer wel gehinderd. De Red Flames spelen voortduren op de helft van de Litouwse vrouwen die na een half uur voetballen flateren met een owngoal.

Tessa Wullaert opnieuw in actie.
Tessa Wullaert opnieuw in actie.© BELGA

Nog voor de rust staat het duo Wullaert en De Caigny opnieuw dreigend voor doel. Wullaert schiet dan wel tegen de paal, maar De Caigny werkt de rebound knap af. 3-0. Met deze straffe cijfers mogen de dames rusten.

De volledige ploeg in nieuwe uitrusting met vooraan links (nummer 9) Tessa Wullaert.© BELGA

Op een hattrick van De Caigny is het niet lang wachten. Ze heeft amper 35 seconden nodig om haar derde doelpunt van de avond te scoren. De wedstrijd is bijna 70 minuten ver als spits De Caigny de 5-0 in doel kopt.

Het gesmeerde duo blijft oppermachtig. De Caigny zet de een-twee op met Wullaert en rondt makkelijk af. 6-0! Helaas geen doelpunt voor Wullaert. In de 75ste minuut krijgt ze een goede voorzet, maar trapt net naast. Ook in de laatste minuut voor de toegevoegde tijd, kon ze ei zo na de 7-0 scoren, maar de eindstand blijft 6-0.