Record wint bekerfinale in Kortrijkse Schepen Bijttebier Competitie

Bekerwinnaar Record (rechtstaand) poseert samen met Eagles 1 voor de groepsfoto. © (Foto JVGK)
Dries Bernaert

In de Kortrijkse Schepen Bijttebier Competitie stond afgelopen weekend de finale van de Bavik Super Pils Cup op de kalender. Record won na een spannende partij tegen Eagles 1 met 1-0. Eagles 1 kan wel nog kampioen in de A-reeks worden.

“Het was een nerveuze en stevige partij”, opent Dieter Geeraert, die bij Record aan zijn 17de seizoen bezig is en naast speler ook secretaris is. “In de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong. We misten daarna nog een strafschop, waardoor we beseften dat het na de pauze nog moeilijk kon worden. We kwamen inderdaad onder druk te staan en vooral in de laatste 20 minuten kregen we het lastig. Toch gaven we weinig uitgespeelde kansen weg. We hielden onze krappe bonus vast en op basis van een sterke eerste helft verdienden we zeker de beker.”

Leider geklopt

Dieter vond het wel een verrassende zege. “Na onze zwakke seizoenstart hadden we niet verwacht nog zo ver te geraken in de beker”, reageert hij. “In de halve finale kwamen we bovendien uit tegen Davidsfonds, dat momenteel tweede staat in de competitie. Na een mooie partij wonnen we en als je in de finale dan de leider klopt, mag je wel stellen dat de bekerwinst niet gestolen was.”

Kleurloos seizoen

In de competitie kon Record de top twee het vuur niet aan de schenen leggen. “Eagles 1 en Davidsfonds waren veruit de twee beste ploegen van deze campagne”, geeft Dieter toe. “Wij kwamen vaak een aantal spelers te kort, waardoor we niet altijd in onze sterkste bezetting konden aantreden en geen constante in onze prestaties konden leggen. In principe mikken we altijd op de top vier en ook volgend seizoen is dat weer de ambitie, maar nu bleef het een kleurloos seizoen in de middenmoot. Deze bekerwinst geeft het wat meer glans.”

Bovenhand na rust

Frans Jacobs, die al 32 jaar lid is van Eagles en er nu coach en bestuurslid is, was natuurlijk teleurgesteld na afloop. “We hebben de kans op de dubbel gemist en na zo’n mooi parcours is dat jammer”, weet de Kortrijkzaan. “Het werd tegen Record een pittige maar faire wedstrijd. De tegenstander was voor rust beter, maar erna namen wij duidelijk de bovenhand. De match kon alle kanten uit. Volgens mij was een gelijkspel de juiste uitslag en dan hadden penalty’s de beslissing moeten brengen. We hadden als ploeg een offday. Misschien was er sprake van onderschatting, aangezien we in de competitie tegen Record zes op zes pakten. We misten bovendien een paar sterkhouders, maar dat is een flauw excuus. Te veel jongens haalden hun niveau niet.”

Kampioen worden

Alles op de titel dus. “Op de laatste speeldag zorgt winst tegen ‘t Hoge voor zekerheid over de titel. Ondanks de nederlaag in de bekerfinale zouden we met Eagles 1 dan zeker van een geslaagd seizoen mogen spreken. Elk jaar gaan we voor een prijs en de meeste jaren slagen we daar ook in. Hopelijk lukt het dus om kampioen te worden, ik heb er alvast alle vertrouwen in”, besluit Frans Jacobs.

(Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier