Real Madrid komt talent scouten in Oostkamp

Jerôme Arends, Kiano Baert en Matteo Stael hopen het helemaal te maken in de voetballerij. © WD
Redactie KW

De voetbalschool van de Koninklijke is de hele week te gast bij KSV Oostkamp.

Deze week start KSV Oostkamp een nieuw voetbalkamp. En niet zomaar een voetbalkamp. De Real Madrid Foundation Clinics, de voetbalschool van de Koninklijke, slaat van maandag 17 tot en met 21 augustus zijn tenten op bij KSV Oostkamp. Daarmee behoort Oostkamp tot een select groepje partnerclubs van Real Madrid.

96 spelertjes willen zich deze week bewijzen en tonen wat ze waard zijn aan de gediplomeerde trainers van de Real Madrid voetbalschool. Bij de trainers ook Brian van Belleghem, die als trainer van KSV Oostkamp werd uitgekozen en nu fungeert als gasttrainer. Naast enkel trainen als wereldsterren wordt er ook geleefd als wereldsterren. Zo krijgt elke speler ‘s middags een sportmaaltijd en leren ze wat het betekent om onderdeel te zijn van een team.

Op hotel in de buurt

Van ver buiten de provincie komen spelers af, zelfs vanuit Antwerpen. Er werd navraag gedaan door ouders naar hotels of campings in de buurt, zodat ze niet iedere dag de verplaatsing naar Oostkamp zouden moeten maken.

Er wordt gewerkt aan de ‘zwakke’ punten en die worden verbeterd met de modernste trainingstechnieken. Uiteindelijk worden de vijf beste spelers van elk camp uitgenodigd voor een landelijke finale. In die finale beoordelen scouts van Real Madrid de spelers. De beste spelers, op verschillende vlakken, worden uitgenodigd voor een training op de Real Madrid Academy in Madrid. De winsten van de voetbalkampen gaan naar de stichting van Real Madrid, die dat geld gebruikt voor sociale projecten, wereldwijd meer dan driehonderd in totaal.

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier