REACTIES SKS-VVO: “We willen die promotie absoluut afdwingen”

"Er moet niets, al zullen we ons vel zeker duur verkopen. VVO zal woensdag iets moeten proberen om dat doelpuntje achterstand goed te maken." © FRO
Redactie KW

Kort na de wedstrijd sprokkelde onze medewerker reacties bij de kapiteins van beide ploegen. Livio Proot van Spermalie was tevreden over de wedstrijd van zijn team, al smaakte het late tegendoelpunt wel enigszins zuur. VVO’er Joren Vanlerberghe sprak duidelijke taal. Hij wil woensdag de stap naar eerste koste wat kost opnieuw maken.

SK Spermalie-kapitein Livio Proot: “Vel duur verkopen”

Kapitein Livio Proot was één van de uitblinkers bij de thuisploeg. Zijn werkkracht op het middenveld en zijn verre inworpen brachten VVO in moeilijkheden. “Na een week rust eerst thuis spelen tegen de grote favoriet voor winst in de eindronde is niet makkelijk. Voordeel is dat er geen druk op de ketel zit. Er moet niets bij ons maar uiteraard willen we zo hoog mogelijk spelen. We zullen ons vel duur verkopen. VVO zal woensdag iets moeten proberen om dat doelpuntje achterstand goed te maken. Dat zal ons wellicht kansen geven om af en toe te counteren en te scoren. Wij hebben vandaag bewezen dat we geen schrik moeten hebben van VV Oostduinkerke, dat over een beter en groter terrein beschikt dan het onze. We zijn zeker in staat om die dubbele nul op het bord te houden en voor de verrassing te zorgen. Het is jammer dat we een lullig tegendoelpunt geslikt hebben! ”

Joren Vanlerberge, kapitein en doelpuntenmaker VVO

“We mogen SK Spermalie zeker niet onderschatten. Al denk ik dat we het thuis zeker moeten kunnen afmaken”, aldus Vanlerberge.© FRO

Joren Vanlerberge (29) zorgde ervoor dat VVO geen kater overhoudt aan de verplaatsing naar Slijpe. Hij reageerde alert toen SKS-doelman heel even de bal loste na vrijschop van Verhelst en zorgde voor de 2-1eindscore.

“We komen goed weg met dat laat doelpunt maar in feite hadden we eerder de wedstrijd in ons voordeel kunnen beslissen. We misten enkele open kansen. Spermalie scoorde wel tegen honderd procent en zo kwamen wij in de problemen. Daar moeten we onze lessen uit trekken voor de terugwedstrijd van woensdag. We mogen Spermalie zeker niet onderschatten. Ik denk dat we op eigen terrein meer mogelijkheden zullen hebben om het verschil te maken. Voorwaarde is natuurlijk dat we ons weer niet laten vangen bij stilstaande fasen en dat we zelfs efficiënter afwerken. VV Oostduinkerke, het bestuur én de spelers, wil absoluut die promotie afdwingen en de verloren plaats in eerste provinciale weer innemen.” (FRO)