Reacties na KSV Pittem – VV Tielt

KSV Pittem blijft na de derbynederlaag achter met 0 op 6, VV Tielt begint uitstekend met 6 op 6.

Daan Debeuf (kapitein KSV Pittem): “We betalen leergeld”

“Het eerste doelpunt was een mooi uitgespeelde kans voor de bezoekers, op dit moment waren ze nog nauwelijks op onze speelhelft geweest. Het was hun enige kans tijdens die eerste helft. Wij brachten het betere voetbal tijdens die eerste helft , hadden een drietal wenkende kansen maar vergaten die af te maken. Vooral de gemiste open kans op slag van rust van Louis Mulier, had een gans ander beeld kunnen geven aan de wedstrijd. Na rust kwam de 0-2 en de 0-3, telkens we een corner hadden mogen nemen en we daaruit balverlies leden. Als je al de kansen optelt dan hadden we er een stuk meer dan Tielt. Zij werkten aan honderd procent af, na het derde tegendoelpunt voetbalden we niet meer, we zaten mentaal stuk. Acht doelpunten slikken in twee wedstrijden is natuurlijk te veel. We hebben een jong team, maar moeten leren uit onze fouten. Het is nu zaak de kopjes niet te laten hangen en verder hard te blijven werken. Wie de wedstrijd vandaag gezien heeft weet dat dit een echte aanfluiting is van de logica. Ik vond Tielt helemaal niet zo denderend als de uitslag die op het bord staat. Ons peil was niet zo slecht vandaag , volgende zondag moeten we onze eerste punten kunnen pakken op Blankenberge.”

Pieter-Jan Dumolein (VV Tielt): “Verdiende zege”

“Onze eerste helft was niet goed, ons doelpunt was onze enige kans. Zij hadden het betere spel, maar hadden ook weinig echt uitgespeelde kansen. Het gevaar kwam meestal uit enkele vrije trappen die ze krijgen. Had Mulier uit die open kans net voor rust moeten scoren, dan zou de tweede helft misschien een ander verhaal geweest zijn. Na de 0-2 en de 0-3, hebben wij tik-tak en bewegingsvoetbal gedemonstreerd, waar tegen de thuisploeg geen enkel verhaal meer had. Deze 6 op 6 is natuurlijk een boost voor het vertrouwen van de ploeg. Volgend weekend ontmoeten wij de gedoodverfde titelfavoriet Zwevezele. Zij bleven steken op een gelijkspel tegen Zedelgem en zullen er alles willen aan doen om de drie punten te pakken. Wij kunnen vrank en vrij spelen en gaan voor de drie punten. Alles mag nu bij ons en niets moet. Ik scoorde vandaag mijn eerste twee doelpunten van het seizoen en ben daar alvast heel blij mee. Wie scoort is niet van belang, als we maar winnen. Onze collectieve prestatie na de rust, hier vandaag , mocht echt gezien worden.”