RC Waregem tegen Rupel Boom voor plaats in vierde voorronde Croky Cup

Nicola Deprez mocht door de blessure van doelman Raevens nog eens aantreden bij RC Waregem. (foto HDV)
Redactie KW

Racing Waregem had in de tweede voorronde van de Croky Cup een ferme kluif aan tweedeprovincialer Dottenijs, dat zelfs op voorsprong kwam. De Rassing stelde vlak voor de rust gelijk, maar na de pauze liet het de zege liggen. Op de strafschopstip was het net iets scherper dan Dottenijs en het mag gaan bekeren op Rupel Boom.

“Dottenijs had de week voordien Vlamertinge uitgeschakeld en ook tegen ons lieten ze een heel sterke indruk. De afgelopen seizoenen behoorden ze trouwens telkens bij de top in tweede provinciale en op hun eigen, grote veld kunnen ze altijd nog iets meer”, stelt doelman Nicola Deprez.

Tijdens de tweede helft kreeg de Rassing voldoende kansen om te match te beslissen, maar het lukte niet bij de afwerking. “Na een botsing met een thuisspeler blesseerde doelman Raevens zich aan de pink en hij wilde duidelijk geen risico’s nemen. Daardoor stond ik nog eens in doel. In de strafschoppenreeks pakte ik één van de vijf penalty’s en dat was voldoende om verder te bekeren. Met die midweekmatchen voor de beker van West-Vlaanderen hebben wij momenteel een zwaar programma, maar het is leuk dat wij in de derde voorronde van de Croky Cup naar Rupel Boom kunnen. Als je tegen een ploeg uit de eerste amateurreeks uitkomt, weet je dat de kans om de vierde ronde te halen miniem is.”

“Het wordt wel een speciale belevenis. Wij zullen daar niet alleen in een prachtige accommodatie kunnen voetballen, Rupel Boom zal ook een ander type voetbal spelen dan de tegenstanders die wij gewoon zijn. Wij zullen meteen weten hoe ver wij al staan met onze voorbereiding. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen supergemotiveerd aan de aftrap zal verschijnen, maar een stunt zit er wellicht niet in, hoewel je in de beker nooit weet. Wij zijn stappen aan het zetten en Rupel Boom wordt een volgende, belangrijke stap in onze voorbereiding. Maar voor ons telt echter pas zaterdag 31 augustus, dan openen wij ons seizoen op het veld van Racing Lauwe. Dan moeten wij klaar zijn.”