RC Lauwe verliest van SK Lochristi

© (Foto VDB)
Redactie KW

Het ontslag van het trainerstrio zorgde voor beroering bij Lauwe. Sommige spelers toonden zich solidair met hun ontslagen trainers, weigerden de voetbalschoenen aan te trekken. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg toch twaalf namen op het wedstrijdblad. Daarbij heel wat jongeren en jongens die in de reguliere competitie nooit in de kern zaten.

Ondanks dat Lauwe met een gehavende en onuitgegeven ploeg aan de aftrap kwam, had een weinig indrukwekkend Lochristi in de eerste helft een stevige kluif aan de thuisploeg. De Oost-Vlamingen nestelden zich wel voordturend op de helft van Racing, versierden enkele kansen, maar konden weinig imponeren.

Pas na de rust moest Lauwe de rol lossen. Eerst stopte doelman Mervilde nog een strafschop, maar even later moest hij zich binnen de vijf minuten driemaal gewonnen geven. Lauwe met Cannaert en Verbrugghe voorop, reageerde nog even, had pech dat het doelhout tweemaal in de weg stond. RC Lauwe kon met de nederlaag leven, wil nu vooral opnieuw rust in de plaatselijke tent.

Doelpunten: 61′ Vanmachelen 0-1, 64′ Vandekerckhove 0-2, 65′ Vanmachelen 0-3.

(FV – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier