RC Harelbeke verdiende beter dan de 1-4 nederlaag tegen Sparta Petegem

Vrij zware cijfers voor RC Harelbeke in de vooruitgeschoven match. Het verdiende beter tegen Petegem, maar gaat nu toch met 3 op 18 de winterstop in.

Sterke eerste helft van Harelbeke dat daarvoor niet beloond werd. Mahau kreeg een reuzenkans op voorzet van Noppe, maar de bezoekende doelman kwam goed tussen. Aan de overzijde kwam Blancke op rechts vrij en aarzelde niet.

Degrendel had veel moeite met een hard schot van Basyn. Noppe kopte een voorzet van Cremers binnen. Harelbeke bleef aanvallen en aandringen. Pogingen van Notebaert en Mahau waren niet succesvol. Basyn besloot over en naast. Vandenbroucke beging op slag van rust handspel en Blancke zette de strafschop feilloos om.

In de tweede helft wachtte Petegem rustig zijn kans af. Met een verre uittrap van Vandenbossche werd Vanborm gelanceerd en die aarzelde niet. Vanneste zag zijn schot gered door een uitstekende bezoekende doelman. Op de counter dikte Vanborm de score nog aan en Joye liet de kans op 1-5 liggen. Zware cijfers voor een verdienstelijk Harelbeke, dat die score niet verdiende.

DOELPUNTEN: 17′ Blancke 0-1, 31′ Noppe 1-1, 44′ Blancke (str.) 1-2, 62′ R. Vanborm 1-3, 80′ A. Vanborm 1-4.

HARELBEKE: Degrendel, Van Damme, De Smet, Mahau (85′ Braekeveldt), Notebaert, Cremers, Vandenheede, Noppe, Derieuw (73′ Harinck), Vanneste, Vandenbroucke (84′ Roose).