RC Harelbeke onderuit tegen Temse

Stavros Glouftsis van Temse houdt Doornaert, Vlieghe en Meerschman aan de praat. © Foto Bart

In de wedstrijd tussen middenmoters KRC Harelbeke en KSV Temse was er weinig animo. Toch werd het geen scoreloos gelijkspel, want met twee doelpunten aan het begin van het slotkwartier telde een matuur Temse de Ratten uit.

Naast de geblesseerden Vercouter, Vandenbroucke en Noppe miste trainer Degomme ook de geschorste Notebaert. Temse zorgde voor de eerste dreiging, maar grote kansen leverde dat niet op. Pas op het halfuur moest Degrendel een eerste keer goed ingrijpen toen Glouftsis door de buitenspelval glipte, maar oog in oog met de Harelbeekse doelman te zwak afwerkte. Aan de overzijde vond een vrije trap van Vanneste het achterhoofd van een bezoekende verdediger. De bal caprioleerde tegen de paal waarna Dhaene voor de aanstormende Descheemaecker het leer in hoekschop verwerkte. Kort voor rust zorgde de bezoekende doelman voor een moment van opwinding. Hij rolde de bal in de voeten van Descheemaecker, maar die was te verrast om het geschenk in ontvangst te nemen waardoor Deloose zijn fout kon rechtzetten.

Na de pauze

De tweede helft kwam het initiatief aanvankelijk van de Ratten. Noppe trapte flauw voorlangs en Deloose duwde een rechtstreekse vrijschop van Selmani in corner. Halfweg de tweede periode ging Ketels de grote rechthoek in. In plaats van voor eigen succes te gaan legde hij nog af waardoor de kans weg was. Temse dreigde na rust pas een eerste keer op een kwartier van het einde. De vrije trap van Kabir vloog tot bij de tweede paal waar Degrendel de kopbal van Claeys afweerde. De goed gevolgde Spies duwde het leer over de doellijn. Een aangeslagen Harelbeke slikte twee minuten later de 0-2. Na een korte hoekschop zwiepte Kabir de bal opnieuw naar de tweede paal waar Glouftsis ongehinderd kon inkoppen. Een volwassen Temse bleef daarna moeiteloos overeind, al had Vandenheede in de slotminuut nog een unieke kans op de aansluitingstreffer, maar zijn poging vloog wild over en naast.