RC Bissegem fier bovenaan, SV Kortrijk blijft in sukkelstraatje

Bjorn Dewaele. © LLV
Redactie KW

Tegen RC Bissegem is SV Kortrijk er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden, al knokte de ploeg van Davy Vercruysse zich na een 0-2-achterstand met tien man wel opnieuw in de partij. Het werd uiteindelijk 2-4. Met 3 op 18 staat KSV gedeeld laatste, terwijl Bissegem met 14 punten de ongeslagen leider is.

“We zijn inderdaad nog steeds ongeslagen”, merkt doelman Bjorn Dewaele op. “We willen dat het liefst zo lang mogelijk zo houden. Eindelijk lossen we de steile verwachtingen in. Al enkele jaren hoopte het bestuur mee te doen voor de prijzen, maar telkens kwamen we meerdere lengten te kort. Vorig seizoen geraakten we zelfs nooit weg uit de rechterkolom en moesten we op een bepaald ogenblik zelfs bang achterom kijken. In het tussenseizoen werd de groep gevoelig versterkt. Dit keer kunnen we beter blessures en schorsingen opvangen. De bredere kern zorgt tevens voor een gezonde concurrentie. Daar wordt iedereen alleen maar beter van. Zondag moeten we het op eigen veld opnemen tegen Luingne, dat zonet gelijke tred hield met concurrent Ardooie. We zullen dus goed uit onze doppen moeten kijken en de opdracht zeker niet onderschatten.”

Christophe Caesens.
Christophe Caesens.© KDS

“Het is ongelukkig dat we steeds zo snel tegen een achterstand aankijken“, opent de Kortrijkse aanvoerder Christophe Caesens (24) uit Harelbeke. “Bovendien vielen we net als vorige week nog voor de rust met tien man. Brute pech, wetende dat Daan Vandeplassche een uitermate sportieve speler is en het zijn eerste uitsluiting was. Beide gele kaarten waren streng. Op karakter slaagden we er toch in om de dubbele achterstand ongedaan te maken, maar een penalty en een doelpunt op stilstaande fase nekten ons finaal. Clarysse moest 20 minuten na zijn invalbeurt alweer van het veld met een verrekking. Positief is wel dat Debackere na een heel lange afwezigheid voor het eerst opnieuw tussen de lijnen stond. We speelden zeker niet onze slechtste match. Een punt zat er zeker in en dat toch tegen een ploeg die op dit moment de ranking aanvoert. Het devies voor de komende weken is dat we moeten vechten voor elk punt en misschien de ambitie om mooi voetbal te brengen even moeten opbergen.” (Fonzie/GH)

SV Kortrijk 2-4 RC Bissegem

Kortrijk: Vanneste, Gruson, Putman, Debrabandere, Knockaert (46′ Clarysse, 66′ Berrehail), Vandeplassche, Vermaut, Janart, Caesens, Herreman (51′ Debackere), Lecroart.

Bissegem: Dewaele, Stragier, Vanderstraeten (75′ Ghyselinck), Goemaere, Catry (72′ Verstraete), Masschelein, Denys, Hanson, Akbari, Deman (46′ Ovaere), Vergeynst.

Doelpunten: 4′ Denys 0-1, 46′ Vergeynst 0-2, 51′ en 55′ Caesens 1-2, Caessens 2-2 (pen.) , 62′ Goemaere (pen.) 2-3, 74′ Masschelein 2-4.

Rode kaarten: 45′ Vandeplassche (Kortrijk, 2x geel).

Zondag 15 oktober 15 uur:

Dosko Kanegem – SV Kortrijk en RC Bissegem – FC Luingne.