RC Bissegem (3C) doet gouden zaak

Diego Vergeynst. © VDB
Redactie KW

RC Bissegem won met 5-2 van achtervolger Dosko Kanegem. Omdat Avelgem op Ardooie niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel doen de jongens van trainer Nils Clarysse een gouden zaak.

RC Bissegem begon zonder Diëgo Vergeynst aan de topper. “Nee, ik viel niet naast de selectie“, reageert hij. “Net voor de wedstrijd op gang werd gefloten, kreeg ik een migraineaanval. Aan de match beginnen was geen optie. Ik heb me op de massagetafel gelegd en ben zelfs in slaap gevallen. Dat dutje heeft deugd gedaan. Uiteindelijk kon ik de laatste 25 minuten volmaken. Na de miskleun op Lendelede, waarin we veel te slap aan de aftrap kwamen, hebben we ons tegen Kanegem goed herpakt. Zaterdag wacht een verplaatsing naar Avelgem. Momenteel staan die zesde, maar de rangschikking geeft een vertekend beeld. Avelgem heeft in principe nog een wedstrijd te goed tegen Oostrozebeke.” (Fonzie)

RC Bissegem 5-2 Dosko Kanegem

Bissegem: Dewaele, Stragier, Catry, De Graeve, Goemaere, Masschelein, Hanson, Denys, Ghyselinck (63′ Vergeynst), Vanderstraeten, Malfait (79′ Decandt).

Doelpunten: 6′ Goemaere 1-0 (pen.), 45′ De Graeve 2-0, 53′ Kindt 2-1 (pen.), 72′ Vanderstraeten 3-1, 77′ Malfait 4-1, 78′ T’Kindt 4-2, 88′ Masschelein 5-2.

Zaterdag 9 december om 19 uur: VK Avelgem – RC Bissegem.