Racisme tijdens Torhout KM-Bornem?

Bornem-trainer Danny De Sager vertelde in een filmpje op RTV-tv dat zijn club al twee keer het slachtoffer was van racisme. Daarom zal hij vragen om de eerstkomende thuismatch tegen Olsa Brakel te laten starten met één minuut vertraging of stilstand, zoals dit weekend op de Nederlandse velden na een racistisch voorval.

Van de tweede feiten verwees hij naar de match van afgelopen weekend in Torhout, zonder de club bij naam te noemen. Een speler van de thuisploeg zou tegen één van de kleurlingen, vermoedelijk een Congolees (er spelen ook Marokkanen en andere nationaliteiten) “vuile neger” hebben geroepen. Het filmpje was wellicht een stille dood gestorven op Facebook zonder een reactie van de perswoordvoerder van KM. Die vond de reactie van de Bornem-coach heel lang. Vorig seizoen had KM zelf twee kleurlingen in de ploeg en KM veroordeelt racisme op en rond het voetbalveld. Hij bood wel de excuses van de club aan, maar preciseerde dat de aanleiding was dat de bewuste bezoekende speler tot twee keer toe de thuisspeler in het gezicht had gespuwd.

Voorzitter D’Hoore was niet op de hoogte van de feiten en zal de zaak onderzoeken. Hij vindt dat men als club moet opletten met reacties als deze, nu ook de voetbalwereld steeds meer wordt meegesleept in het maatschappelijk debat dat racisme is.

(DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.