Racing Waregem-Westhoek stopgezet wegens storm

Redactie KW

Een stormwind blies publiciteitsborden op het veld tijdens Racing Waregem – Westhoek. De match werd stilgelegd met 0-1 op het scorebord.

Na de zware nederlaag van vorige week tegen Harelbeke was Racing Waregem zijn supporters een sportieve revanche verschuldigd. Daar kreeg het de kans niet toe. De stormwind blies enkele publiciteitsborden op het veld en de ref vond het te gevaarlijk om verder te voetballen bij een 0-1 voor Westhoek.

Oplinus versierde de eerste kans, maar hij besloot naast. Met de wind in de rug dwong Westhoek veldoverwicht af en het kwam eerder gelukkig op voorsprong. Van op de rechterflank trok Syx voor en de bal ging door een bos van spelers binnen. Na een slechte voorzet van Denoulet kon Robaeys Syx weg sturen. Deprez stond nogal ver uit zijn doel, maar hij geraakte nog net bij de lobbal van Syx. Dat was meteen het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd. Door de storm vlogen plots verschillende publiciteitsborden op het veld. Scheidsrechter Maarten Toeback riep de spelers naar de kleedkamer en het bestuur en de medewerkers ruimden ondertussen het veld op. Na een tiental minuten controleerde de ref de accommodatie achter het doel en hij durfde het risico niet nemen om verder te voetballen en eventueel zelf verantwoordelijk gesteld te worden, mochten er gewonden vallen.

Forfait of herspelen?

Toen de publiciteitsborden op het veld waaiden, bevonden de spelers zich gelukkig aan de andere kant van het veld. Welke gevolgen het stop zetten van deze match zal hebben, is niet duidelijk: 0-5 forfait of herspelen. Het bestuur van Racing Waregem roept alvast overmacht in door de storm, maar het is de voetbalbond die de beslissing zal moeten nemen.

Doelpunt: 14′ Syx 0-1

(IVD)