Racing Lauwe speelt volgende week de finale

RC Lauwe eerder dit seizoen in actie tegen Avelgem. © a-VDB
Redactie KW

Vrijdagavond won RC Lauwe met het kleinste verschil tegen Sparta Heestert

Door de overwining speelt RC Lauwe volgende week de finale. De tegenstander wordt de winnaar van het duel Oostduinkerke-Club Roeselare. Nadat Racing vorige week reeds met 2-3 ging winnen op Heestert, had het in de terugwedstrijd genoeg aan een doelpunt van topscorer Domien Debrabandere om met de kleinste cijfers te winnen. Heestert begon niet onaardig aan de wedstrijd, dreigde met een actie van Pieter Hugelier en een poging van Maxim Demeyere. Pas vanaf het tweede kwartier geraakte Lauwe beter in de match. Eerst besloot Boubou Diallo op de doelman. Het was slechts uitstel. Op de hoekschop die volgde, scoorde Domien Debrabandere met een afgeweken bal.

Heestert gaf zich nog niet gewonnen. Thuisdoelman Jordy Coolsaet hield bezoeker Pieter Hugelier van de gelijkmaker. Kort daarop pakte Arne Van Nieuwenhuyse rood na een duel met Boubou Diallo. “Ik heb hem niet eens geraakt”, beweerde van Nieuwenhuyse met de hand op het hart. Even later ontsnapte Wim Dejaegere aan rood toen hij hard inging op Boubou Diallo en goed wegkwam met geel.

Vroeg in de tweede helft trof diezelfde Diallo de lat en mikte Desley Seys over. Bezoeker Eddy Putman zette doelman Coolsaet nog eens aan het werk, terwijl de ingevallen Gianni Messiaen in de slotminuut de gelijkmaker aan de voet had, maar de bal niet over de lijn kreeg.

(FV)

RC LAUWE: Coolsaet, Windels, Camelbeke, Coopman, Deneve, Vercaemst, Masschelein, Delcroix (73′ Debaveye), Debrabandere, Seys (87′ Vanderoost), Diallo (Ghyselen).

HEESTERT: Coorevits, Desmet, Byttebier, Dejaegere (60′ R. Hugelier), Putman (77′ Ouassou), Balcaen (62′ Messiaen), Van Nieuwenhuyse, Sandra, Sabbe, Demeyere, P. Hugelier.

DOELPUNT: 23′ Debrabandere 1-0.

RODE KAART: 38′ Van Nieuwenhuyse.