Racing Club Gent van Blankenbergenaar Jannes Tant bekert tegen… KSC Blankenberge

Jannes Tant voelt zich nog steeds thuis in de accommodaties van KSC Blankenberge, Steve Swaenepoel en Alain Brusselle zijn de vrienden die hij zondag aanstaande het nakijken moet geven. © JPV
Redactie KW

Zondag 20 september wordt een hoogdag voor de voetballiefhebbers in Blankenberge. Jannes Tant woont op een boogscheut van het Blosostadion, waar hij zal proberen een ronde verder te geraken met zijn Racing Club Gent.

Aan de vooravond van het duel brachten we Jannes Tant samen met Steve Swaenepoel, T1 van KSC Blankenberge en met Alain Brusselle, sportief verantwoordelijke.

Steve Swaenepoel, altijd de rust zelve, steekt van wal en bewierookt zijn vroegere mentor. “Toen ik als jonge speler bij Blankenberge debuteerde, fungeerde Jannes Tant als T1. Hij leerde me als geen ander de knepen van het vak. Tijdens mijn trainerschap trachtte ik de nodige diploma’s binnen te halen. Altijd stond Jannes voor me klaar en steunde me met raad en daad.”

“Zelfs afgelopen seizoen nog observeerde ik vaak zijn oefensessies. Nu moeten wij het tegen elkaar opnemen. Natuurlijk zijn wij de underdog, dat waren we in Ronse, onze derde verplaatsing op rij, ook. Als kleine provinciale club is het altijd leuk om een reus uit tweede nationale in eigen huis te kloppen. Nu komt Jannes. Eens de wedstrijd start, zal ik enkel oog hebben voor mijn ploeg en de tactische bezetting van de opponent. Sentiment komt later.”

Prachtige affiche

“Er wacht ons overigens een loodzwaar programma, de competitieduels worden gespeeld op woensdagen vermits de Beker van België voorrang geniet. Op woensdag 23 september trekken we naar SV Rumbeke en op woensdag 30 september ontvangen we VK Dadizele. We krijgen vijf duels met inzet voorgeschoteld in twee weken tijd. Gelukkig beschikken we over een brede kern, al moet ik vooral oog hebben voor de belasting en mijn voorzorgen nemen. Maar eerst gaat alle aandacht naar de komst van Jannes. We zullen hem van harte welkom heten en wie weet…”

Alain Brusselle, sportief verantwoordelijke van KSC Blankenberge, vriend en buurman van Jannes Tant, kijkt uit naar de wedstrijd. “Wat een prachtige affiche! Toen de kalender voor de Croky Cup uitkwam, berekende ik een beetje euforisch dat we in de vierde ronde wel eens Racing Club Gent konden tegenkomen. Jannes en ik kennen elkaar al minstens 40 jaar.”

Hopen op een stunt

“We zaten zelfs samen in de kleuterklas. Dagelijks trokken we met elkaar op, tot op vandaag. Oudejaarsavond en communiefeesten vieren we samen en sporadisch leggen we een kaartje met vrienden. Maar tijdens de wedstrijd wil ik mijn beste vriend het onderspit zien delven, sorry Jannes!”

“Het vervult me met fierheid dat ik bij zo’n prachtige club mijn diensten kan aanbieden. Vijf dagen op zeven ben ik aanwezig in Bloso. Geloof me vrij, we beschikken over een vlaggenschip dat onvoorstelbaar sterk voor de dag komt: het beste team in al die jaren dat ik hier deel uitmaak van de beleidsploeg. Steve Swaenepoel en zijn directe medewerkers zijn goud waard voor onze vereniging. Jannes Tant startte in ons midden en bouwde een ongelooflijke carrière uit. Ik wens uit de grond van mijn hart dat onze Steve in de voetsporen van zijn leermeester treedt. Wij hopen natuurlijk op een stunt zondag, maar vooral willen wij genieten, met hopelijk de massale steun van onze schitterende supporters.”

Trainer bij duiveltjes

Jannes Tant luistert aandachtig naar zijn boezemvriend. De T1 van Racing Club Gent geniet bij de vrienden, die hij veel te weinig ziet. “In Blankenberge begon mijn trainerscarrière: één seizoen bij de duiveltjes en vervolgens vijf competities bij de eerste ploeg. Daarna volgden Aalter, Knokke, profcoach bij Club Brugge, Hoek in Nederland en nu voor de tweede keer Racing Club Gent. Ik lanceerde Steve Swaenepoel als speler op de rechterflank, ik herinner het mij alsof het gisteren was.”

“De Croky Cup? Eerst en vooral was ik blij dat mijn team de vierde ronde kon halen. Blankenberge gaf ik weinig kans, daar wil ik niet flauw over doen. Meteen na onze wedstrijd kwam iedereen me vertellen dat we tegen mijn ex-ploeg zouden aantreden. Dat vervult me met vreugde, ik ken immers enorm veel mensen uit mijn woonplaats. We kijken elkaar niet in de ogen voor een oefenpartijtje, wel voor een bekerduel. Steve wens ik het allerbeste toe, heel veel succes in zijn loopbaan maar mijn Gent moet zondag toch aan het langste eind trekken.” (JPV)

Zondag 20 september om 16 uur: Croky Cup KSC Blankenberge – Racing Club Gent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten