Racing Bissegem pakt titel in derde provinciale C

Christof Decraene

Het won zelf de topper tegen Lendelede met 2-1 en zag concurrent Zwevezele gelijkspelen in Aarsele, waardoor blauw-wit volgend seizoen zijn rentree maakt in tweede provinciale.

Gauthier Goemaere bracht Bissegem kort voor de rust vanop de stip op voorsprong, maar meteen na de pauze konden de bezoekers eveneens op penalty al tegen scoren. Twintig minuten voor tijd bezorgde invaller Nicolas Deman Bissegem de winst. Iedereen die blauw-wit genegen was, moest daarna nog meer dan een uur wachten op het resultaat van Zwevezele, de dichtste achtervolger. Zij mochten niet winnen en dat gebeurde ook. Zwevezele kon bij staartploeg Aarsele pas in de slotfase een nederlaag afwenden: 2-2.

Een mooi afscheid dus voor trainer Nils Clarysse, die stopt. En voor zijn assistent Kevin Taveirne wordt het een mooie uitdaging om zijn trainerscarrière te beginnen op het niveau van tweede provinciale.