R Knokke FC wint krap tegen Vigor Wuitens Hamme

R Knokke FC had met één doelpunt van Simon Savaete genoeg om de drie punten binnen te halen.

Simon Savaete hield de drie punten bij Knokke. © VDB

De eerste helft verliep boordevol middenveldspel en er waren nauwelijks kansen te noteren. Toch moest thuiskeeper Sven Dhoest één keer op al zijn talenten beroep doen om een gasttreffer te vermijden. De bezoekers pakten overigens uit met een veldbezetting die Knokke aan banden legde.

Na de herneming verwierven de leiders overwegend balbezit, al konden ze ook nu nauwelijks dreigen. Cruciaal moment situeerde zich na 57 minuten: bezoeker Sander De Prycker werd met rechtstreeks rood van het terrein verwezen. Twee minuten later maakte kapitein Simon Savaete met het hoofd het enige doelpunt na geschilderde center van Maxim Vandewalle.

Tijdens het slothalfuur kwam de Knokse organisatie niet meer in gevaar, al bleef Hamme verwoed strijden. Voor het eerst in een jaar tijd verscheen de herstelde Tjendo De Cuyper aan de aftrap, na operatie aan de gescheurde kruisbanden en ellenlange revalidatie. Hij verving de geschorste Nils Pierre en kreeg een applauswissel drie minuten voor het einde. Er wacht de jongens van Yves Van Borm nu nog één treffen voor nieuwjaar: thuis tegen KVK Westhoek.

R Knokke FC – KFC Vigor Wuitens Hamme 1-0

R Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Declerck, De Sutter (89′ Taillieu), Vandewalle, Savaete, De Cuyper (87′ Cathenis), Buysse, De Wilde, Laref (77′ Rodrigo De Oliveira), Pesoons.

Doelpunt: 59′ Savaete 0-1.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.