PZ Westkust bereidt zich voor op Franse supporters in de regio: “Versterking van de Gendarmerie”

Redactie KW

Verwacht wordt dat nogal wat Franse supporters dinsdag de grens zullen oversteken om er de match tegen België te komen bekijken.

“In de eerste plaats gaan we ervan uit dat deze match een feest is, en dat moet ook zo blijven” vindt Nicholas Paelinck, korpschef PZ Westkust. “Het is niet onze bedoeling om vlaggen of nationale kleuren te verbieden, maar we willen op alles voorbereid zijn, zodat we het minste incident in de kiem kunnen smoren. We hebben de organisatoren gevraagd om extra maatregelen te treffen en overal extra stewards te voorzien. De brandweer zal ook meer mensen inzetten en erop toezien dat alle evacuatiewegen worden vrijgehouden, onder meer naar de Pit in Koksijde. De Sloepenlaan in De Panne zal nog beter worden afgezet en aan de ingangen zal controle zijn.”

“De Computer Crime Unit van PZ Westkust zal de sociale media monitoren om te zien of er geen oproepen worden gedaan om vanuit Frankrijk massaal naar onze regio af te zakken. PZ Westkust zal ook de capaciteit verdubbelen, hoewel we ook al mensen moeten leveren voor de NAVO-top in Brussel. Als we toch zouden geconfronteerd worden met ordeverstoring, dan zullen we de celcapaciteit van onze nieuwe commissariaat al gebruiken om tijdelijk ordeverstoorders onder te brengen. De Panne heeft sowieso altijd al een aantrekkingskracht op onze Franse buren, dus verwachten we uiteraard dat er veel Franse supporters naar De Panne zullen komen. We krijgen echter ook versterking van de Franse gendarmerie, van het Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie nationale, het PSIG. Onze Franse collega’s zullen zichtbaar, in uniform, in het straatbeeld aanwezig zijn in De Panne en in Koksijde. Als voorzitter van de Vaste Commissie Lokale Politie heb ik ook gevraagd om reservecapaciteit te voorzien aan de andere grenzen met Frankrijk in onze provincie, o.a. bij Menen en Wervik, in die mate dat die niet is opgesoupeerd door de Navo.”

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.