Club Brugge mocht dus eerder de titel vieren, FC Heist was derde geëindigd in eerste provinciale. Club dwong van bij de aftrap balbezit en veldoverwicht af, dreigde al vroeg via Sara Bakar. Heist deed het op de counter. Met de bedrijvige spits Annelies Vanwelden en de technisch begaafde Oona Mus, stelde het de Brugse defensie geregeld voor problemen.

Net voor het halfuur, na een (lichte) duw van Hannah Wille in de rug van Barbara Lezy, zette Sara Bakar de strafschop om. Meteen daarop haalde Hannah Wille haar gram, scoorde de gelijkmaker. Kort voor de rust, met een kopbal van Bo Bernaert, nam Brugge opnieuw de leiding.

Club Brugge pakte de titel in eerste provinciale, de beker moeten ze echter aan FC Heist laten., VDB
Club Brugge pakte de titel in eerste provinciale, de beker moeten ze echter aan FC Heist laten. © VDB

Na de pauze dacht Club over FC Heist, dat op het veld van RC Waregem als thuisploeg mocht spelen, te walsen. Maar met een hoge bal van Annelies Vanwelden, die achter de rug van doelvrouw Tiany Van De Moortele viel, stak Heist zichzelf een hart onder de riem. Enkele minuten later nam Brugge met een doelpunt van Barbara Lezy opnieuw het voortouw. Niet voor lang. Met een mooi vluchtschot van Oona Mus kwam Heist opnieuw op gelijke hoogte. Meteen daarop slikte Tonye Tracy Furo (Brugge) haar tweede gele kaart. Heist profiteerde, had aan vijf minuten genoeg om via een vrijschop van Ruth Wille en Annelies Vanwelden alsnog afgetekend te winnen.

(Fonzie)

Club Brugge mocht dus eerder de titel vieren, FC Heist was derde geëindigd in eerste provinciale. Club dwong van bij de aftrap balbezit en veldoverwicht af, dreigde al vroeg via Sara Bakar. Heist deed het op de counter. Met de bedrijvige spits Annelies Vanwelden en de technisch begaafde Oona Mus, stelde het de Brugse defensie geregeld voor problemen. Net voor het halfuur, na een (lichte) duw van Hannah Wille in de rug van Barbara Lezy, zette Sara Bakar de strafschop om. Meteen daarop haalde Hannah Wille haar gram, scoorde de gelijkmaker. Kort voor de rust, met een kopbal van Bo Bernaert, nam Brugge opnieuw de leiding.Na de pauze dacht Club over FC Heist, dat op het veld van RC Waregem als thuisploeg mocht spelen, te walsen. Maar met een hoge bal van Annelies Vanwelden, die achter de rug van doelvrouw Tiany Van De Moortele viel, stak Heist zichzelf een hart onder de riem. Enkele minuten later nam Brugge met een doelpunt van Barbara Lezy opnieuw het voortouw. Niet voor lang. Met een mooi vluchtschot van Oona Mus kwam Heist opnieuw op gelijke hoogte. Meteen daarop slikte Tonye Tracy Furo (Brugge) haar tweede gele kaart. Heist profiteerde, had aan vijf minuten genoeg om via een vrijschop van Ruth Wille en Annelies Vanwelden alsnog afgetekend te winnen.(Fonzie)