Het officieuze nieuws sijpelde gisteren al door, maar is nu ook bevestigd. Belangrijk is ook dat oefenwedstrijden - die pas zouden toegelaten worden na 25 augustus - al vanaf vrijdag 14 augustus mogen georganiseerd worden.

Ook liggen de competitiewedstrijden al vast. De jeugdcompetities (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) starten zoals voorzien in het weekend van 5 en 6 september. Het provinciale voetbal volgt een week later. "Onze speelkalender was al bekend. We starten nu eigenlijk met de tweede speeldag. De eerste speeldag - aanvankelijk voorzien op 5 en 6 september - wordt nu afgewerkt op woensdag 11 november. Voor de rest blijft de kalender intact", reageert Walter Lava, voorzitter van het provinciaal comité West-Vlaanderen.

De competities 2de en 3de hogere afdelingen (tot voor kort tweede en derde amateurklasse) worden aangevat in het weekend van 19 en 20 september 2020 met de geplande 'derde' speeldag. De eerste en de tweede speeldag zullen zo snel mogelijk worden ingepland, om een correct sportief verloop mogelijk te maken.

De Beker van België start in het weekend van 29 en 30 augustus (ronde 1). Ronde 2 wordt gespeeld op 5 en 6 september 2020. Ronde 3 op 12 en 13 september en ronde 4 op 19 en 20 september 2020. Bekerwedstrijden krijgen voorrang op dubbel ingeplande competitiewedstrijden. De te uit te stellen competitiewedstrijden zullen zo snel als mogelijk worden ingepland.

Ook de recreatieve voetbalcompetities starten eveneens in het weekend van 5 en 6 september. Voor minivoetbal en futsal blijft de specifieke kalender van tel, zowel voor het competitieve als het recreatieve luik. Dit om rekening te houden met de beschikbaarheid van de zalen.

Voetbal Vlaanderen: "Ploegen mogen tot 200 toeschouwers ontvangen, maar voor de veiligheid mag een club dat aantal ook lager leggen"

Vanaf vrijdag 14 augustus is het niet alleen opnieuw mogelijk om vriendschappelijke wedstrijden te spelen, maar ook om publiek te ontvangen. Daarbij houdt men vast aan de door de Nationale Veiligheidsraad vastgelegde maximumaantallen per locatie, namelijk 200 toeschouwers outdoor en 100 toeschouwers indoor. Maar de club kan perfect zelf beslissen om een lager aantal of misschien wel geen toeschouwers te ontvangen.

Het dragen van een mondmasker blijft verplicht voor iedereen, behalve tijdens het sporten. Steden of gemeenten en ook de provincie kunnen als lokale autoriteit kunnen bij een lokale opstoot strengere maatregelen uitvaardigen.

Het officieuze nieuws sijpelde gisteren al door, maar is nu ook bevestigd. Belangrijk is ook dat oefenwedstrijden - die pas zouden toegelaten worden na 25 augustus - al vanaf vrijdag 14 augustus mogen georganiseerd worden.Ook liggen de competitiewedstrijden al vast. De jeugdcompetities (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) starten zoals voorzien in het weekend van 5 en 6 september. Het provinciale voetbal volgt een week later. "Onze speelkalender was al bekend. We starten nu eigenlijk met de tweede speeldag. De eerste speeldag - aanvankelijk voorzien op 5 en 6 september - wordt nu afgewerkt op woensdag 11 november. Voor de rest blijft de kalender intact", reageert Walter Lava, voorzitter van het provinciaal comité West-Vlaanderen.De competities 2de en 3de hogere afdelingen (tot voor kort tweede en derde amateurklasse) worden aangevat in het weekend van 19 en 20 september 2020 met de geplande 'derde' speeldag. De eerste en de tweede speeldag zullen zo snel mogelijk worden ingepland, om een correct sportief verloop mogelijk te maken.De Beker van België start in het weekend van 29 en 30 augustus (ronde 1). Ronde 2 wordt gespeeld op 5 en 6 september 2020. Ronde 3 op 12 en 13 september en ronde 4 op 19 en 20 september 2020. Bekerwedstrijden krijgen voorrang op dubbel ingeplande competitiewedstrijden. De te uit te stellen competitiewedstrijden zullen zo snel als mogelijk worden ingepland.Ook de recreatieve voetbalcompetities starten eveneens in het weekend van 5 en 6 september. Voor minivoetbal en futsal blijft de specifieke kalender van tel, zowel voor het competitieve als het recreatieve luik. Dit om rekening te houden met de beschikbaarheid van de zalen.Vanaf vrijdag 14 augustus is het niet alleen opnieuw mogelijk om vriendschappelijke wedstrijden te spelen, maar ook om publiek te ontvangen. Daarbij houdt men vast aan de door de Nationale Veiligheidsraad vastgelegde maximumaantallen per locatie, namelijk 200 toeschouwers outdoor en 100 toeschouwers indoor. Maar de club kan perfect zelf beslissen om een lager aantal of misschien wel geen toeschouwers te ontvangen.Het dragen van een mondmasker blijft verplicht voor iedereen, behalve tijdens het sporten. Steden of gemeenten en ook de provincie kunnen als lokale autoriteit kunnen bij een lokale opstoot strengere maatregelen uitvaardigen.