Provinciaal comité legt voetbalreeksen vast; clubs kunnen wel nog bezwaar indienen

De provinciale voetbalreeksen zijn zo goed als bekend gemaakt. Anders dan andere jaren doet het provinciaal comité nu één voorstel, clubs kunnen wel nog bezwaar indienen. Maar het is uiteindelijk toch nog het PC dat de knoop zal doorhakken.

Als KSV Oostkamp via de interprovinciale eindronde promoveert, is er uit tweede, derde en vierde provinciale nog telkens één extra stijger. © vdb

Daar waar vorige jaren het provinciaal comité meestal meerdere voorstellen voor reeksen deed, is het systeem nu veranderd. Dinsdag 29 mei kregen alle provinciale teams per niveau (eerste, tweede, derde en vierde provinciale) één voorstel dat uitgewerkt is door het PC in de mailbox.

De clubs kunnen tegen dit weekend daartegen schriftelijk reageren. Op dinsdag 5 juni komt men in het Bourgondisch Kruis in Beveren-Roeselare samen. Niet om te stemmen dit keer, maar om de eventuele bezwaren en opmerkingen te bespreken. De bevoegde instantie, in casu het provinciaal comité, zal deze opmerkingen ter harte nemen en dan in eer en geweten een beslissing nemen.

En mochten twee teams onderling willen ruilen van reeks? “Dan wordt dat niet automatisch toegestaan, omdat ook de belangen van de andere ploegen in die reeks in acht worden genomen”, oppert ‘regional manager’ Nancy Deslypere.

Voorstel eerste provinciale

In eerste provinciale dus één reeks, waaruit KSV Oostkamp nog kan verdwijnen mits promotie via de interprovinciale eindronde naar derde amateurklasse. Dan neemt SVV Damme die vacante plaats in.

Provinciaal comité legt voetbalreeksen vast; clubs kunnen wel nog bezwaar indienen

Voorstel tweede provinciale

Provinciaal comité legt voetbalreeksen vast; clubs kunnen wel nog bezwaar indienen

In tweede provinciale kan dus SVV Damme nog verdwijnen, dan neemt E. De Haan die plaats in. In de A-reeks werden de drie Roeselaarse teams (KSV De Ruiter, KSV Rumbeke en Club Roeselare) samen ondergebracht. In de B-reeks onder meer promovendi SC Zonnebeke, US Ploegsteert, SV Moorslede en KRC Bissegem.

Voorstel derde provinciale

In derde provinciale wordt de A-reeks vooral bevolkt door Westhoek-ploegen. De ‘Roeselaarse teams’ SK Staden, SK Westrozebeke, VP Gits en E. Hooglede hebben daar elkaar om derby’s tegen te spelen. In de B-reeks vooral kustploegen. E. De Haan, dat mogelijk dus nog promoveert, kan vervangen worden door VKW Vleteren. Vleteren zal dan in de A-reeks uitkomen, KSV Nieuwpoort verhuist dan van de A- naar de B-reeks. Inde C-reeks ook twee B-teams, met KSKV Zwevezele B en SV Wevelgem B, dat net promoveerde.

Provinciaal comité legt voetbalreeksen vast; clubs kunnen wel nog bezwaar indienen

Voorstel vierde provinciale

In vierde provinciale gaat men opnieuw van drie naar vier reeksen. Die A-reeks telt slechts 14 ploegen waaronder KVV Coxyde en WS Adinkerke, de buren die opnieuw starten met een eerste elftal. De drie andere reeksen tellen in principe 15 teams. Al kan ook de D-reeks nog tot 14 herleid worden, mocht Vleteren als bijkomende stijger naar derde provinciale gaan.

Provinciaal comité legt voetbalreeksen vast; clubs kunnen wel nog bezwaar indienen

Op dinsdag 5 juni komen van 18.30 uur de ploegen samen in het Bourgondisch Kruis. Je kunt daarvan het verslag volgen op www.kw.be. Het PC heeft dan zeven dagen de tijd om een definitieve beslissing te nemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.