https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Project KV Kortrijk krijgt steun van Fonds Jo Vanhecke

KV Kortrijk ontwikkelde een app waarin fans onder andere zaken kunnen melden en de club de supporters kan bevragen.© Getty Images
KV Kortrijk ontwikkelde een app waarin fans onder andere zaken kunnen melden en de club de supporters kan bevragen.© Getty Images
Bron: Belga

Het Fonds Jo Vanhecke verdeelt dit jaar 72.000 euro onder zes innovatieve projecten van voetbalclubs en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Een van die projecten werd ingediend door KV Kortrijk.

Het Fonds werd in 2015 opgericht en wil de maatschappelijke rol van voetbal stimuleren. Het is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting, die de laureaten woensdag bekendmaakte.

Technologische en digitale toepassingen

In het kader van de coronacrisis moedigde het Fonds de voetbalverenigingen dit jaar aan projecten rond technologische en digitale toepassingen in te dienen. Dit leidde tot de selectie van zes projecten, die een financiële steun krijgen van maximaal 20.000 euro. Het gaat om vier clubinitiatieven in Vlaanderen, een in Wallonië, en een opleidingsproject voor stewards van de KBVB. Samen krijgen zij in totaal 72.000 euro.

Vijf uitverkoren clubs

De vijf uitverkoren clubs zijn OH Leuven (met een app die de toegankelijkheid en veiligheid in het stadion verhoogt), KV Kortrijk (met een app waarin fans onder andere zaken kunnen melden en de club de supporters kan bevragen), KV Mechelen (met een online platvorm van SupportersOrgaan Malinwa vzw), Standard (met de app ‘Le Helpdesk des Rouches’) en KSK Heist (dat inzet op een veiliger gebruik van trainingsmateriaal en een ontsmettingsmachine ontwierp voor ballen).

De KBVB krijgt steun via het departement veiligheid van de federatie, waar wordt gewerkt aan verschillende projecten om de stewarding te valoriseren. Het gaat onder meer over een aanbod aan e-learnings – in het Nederlands en het Frans – uitwerken die stewards op hun eigen tempo kunnen volgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten