Zulte Waregem krijgt boete voor wangedrag supporters

© (Foto BELGA)

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft Zulte Waregem en Standard bestraft voor het wangedrag van hun supporters op de 33e speeldag van de reguliere competitie. Die staken tijdens de thuiswedstrijden van hun ploegen pyrotechnisch materiaal af in de tribunes. Zulte Waregem kreeg 4.000 euro boete, Standard 3.000. Ook enkele andere clubs werden beboet.

Zulte Waregem-supporters hadden tijdens de thuiswedstrijd tegen STVV op vijf minuten tijd Bengaals vuurwerk en twee rookpotten afgestoken, net na de rust. De West-Vlaamse probeerde nog te argumenteren dat het onmogelijk is om pyrotechnisch materiaal uit het stadion te houden. Het comité noemde het een “vreselijke gedachte dat publiek het risico moet aanvaarden dat één van hen vroeg of laat brandwonden zou oplopen”.

Standard werd bestraft voor het afsteken van minstens vijf Bengal lights en vijf rode rookpotten in de partij tegen Union. Tijdens die wedstrijd stelden ook de supporters van Union illegaal gedrag door Bengaals vuur en meerdere rookpotten af te steken in het eigen vak. De Brusselse club kreeg er een boete van 2.500 voor.

Verder werden in 1A nog Cercle Brugge en Charleroi bestraft, allebei met 2.500 euro waarvan 1.000 euro met uitstel. In 1B kregen Deinze (1.000 euro waarvan 500 euro met uitstel), Lommel (1.000 euro), RWDM (1.250 euro), Westerlo (1.500 euro waarvan 500 euro met uitstel) en Waasland-Beveren (100 euro) geldboetes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.