Westerlo wint zonder glans tegen Club NXT

Thibo Baeten scoorde voor Club NXT vanop de penaltystip.©JOHAN EYCKENS BELGA

Club NXT ging voor de derde opeenvolgende week onderuit. Westerlo was de verdiende winnaar in een kansarme wedstrijd. Club kwam nochtans op voorsprong na een penaltygoal van Baeten. Abrahams stelde nog voor de rust gelijk en Van Eenoo legde de wedstrijd na de pauze in een beslissende plooi.

Na de 0-4 blamage tegen Seraing wisselde coach De Mil zijn team op twee plaatsen. Sagna en Mendy verdwenen uit de basis, Ochieng en Aelterman namen hun plaats in. Mendy werd vorige week nog voor rust uitgesloten en zat dus zijn schorsing uit.

In het klassement begint Club NXT stilaan de voeling te verliezen met de andere teams. Enkel Lierse Kempenzonen staat nog binnen handbereik maar de achterstand op de overige teams is stilaan onoverbrugbaar. Opvallende statistiek: Club NXT haalde nog geen enkel punt op verplaatsing. De vorige zes verplaatsingen gingen dus telkens verloren.

Strafschop in twee keer

Ook op Westerlo was een snelle achterstand niet onlogisch geweest. Ciçek kreeg al vrij snel een dot van een kans maar hij knalde vanop een paar meter pal op doelman Lammens. Brugge stelde daar weinig tegenover tot er opeens een verre bal bij Van den Keybus geraakte. Hij werd in de rug aangelopen door Antunes en de bal ging op de stip. Özer koos echter de goede hoek op de trap van Baeten.

Op aangeven van de lijnrechter moest de penalty opnieuw gegeven worden. Özer vertrok te vroeg van zijn lijn, moedige maar terechte beslissing. In de herneming koos Baeten voor de andere hoek. Staalhard binnen, geen enkele kans voor de doelman.

Vanaf dan werd het eenrichtingsverkeer. Club NXT kwam nog met moeite van onder de Westelse druk uit. Een eerste waarschuwing van Abrahams ging nog centimeters over. Maar op het halfuur was zijn tweede poging wel prijs. Westerlo verzorgde het betere combinatiewerk en Abrahams legde de bal beheerst in de verste hoek. Eenzelfde verhaal in het slotkwartier, overwicht van de thuisploeg en de youngsters die naar de rust snakten. Een gevleide 1-1 ruststand.

Flauwe tweede helft

De kwaliteit van de tweede helft was een stuk minder. Westerlo lag nog wel boven maar doelman Lammens werd niet in de verlegenheid gebracht. Halverwege de tweede helft kwam dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Ciçek gaf zijn tweede assist van de avond en dit keer was Van Eenoo de afwerker van dienst. Het signaal voor de youngsters om zelf meer initiatief te nemen.

Westerlo zakte wat dieper terug en Club ging op zoek naar de gelijkmaker. In het slotkwartier moest de thuisploeg met tien verder nadat Keita zijn tweede geel kreeg. De Mil gooide nog twee aanvallende wissels in de strijd maar de ultieme kans op de gelijkmaker kwam er niet. Al bij al een terechte nederlaag in een flauwe partij. Dit Westerlo zal uit een ander vaatje moeten tappen als ze enige ambitie op promotie willen tonen. (JT)

Opstelling Westerlo : Özer, Ndong, Antunes, Biset, Remmer, Brüls (46’ Vetokele), Keita, Van Eenoo, Abrahams, Ciçek (85’ Ghandri), Dierckx.

Opstelling Club NXT : Lammens, De Cuyper, Hautekiet, Fuakala, Engels (87’ Servais), Ochieng (87’ Ansu), Van den Keybus, Fofana, Blomme, Aelterman (60’ De Smet), Baeten.

Gele kaarten : 52’ Keita, 64’ Ochieng, 83’ Blomme.

Rode kaarten : 80’ Keita (2x geel).

Doelpunten : 19’ 0-1 Baeten (pen), 29’ 1-1 Abrahams, 67’ 2-1 Van Eenoo.