Voetballer Renato Neto, afkomstig uit Oostkamp, moet weer op zoek naar nieuwe werkgever

Renato Neto.© Foto Facebook KMSK Deinze
Renato Neto.© Foto Facebook KMSK Deinze
Redactie KW

De voetballer uit Oostkamp was destijds smaakmaker bij Cercle Brugge en KAA Gent. De laatste twee seizoenen speelde hij voor KV Oostende en KMSK Deinze. Die laatste club neemt nu afscheid van de 29-jarige middenvelder.

Sinds zijn ascorrectie van zijn rechterknie in augustus 2017, na twee meniscusoperaties in twee jaar, vond Renato Neto twee seizoenen geleden het voetbal terug bij KV Oostende.

Transfer van zijn leven gemist

Als een familyman maakt hij graag tijd vrij voor zijn gezin met twee kinderen: Louise en Gisele. Zijn echtgenote, Tina Dewitte, is zaakvoerster van TNTerior in Brugge. Midden 2017 kende de Braziliaan die nu de Belgische nationaliteit heeft de zwartste pagina uit zijn voetbalcarrière. Door die kwalijke knie miste hij de transfer van zijn leven, naar het Engelse Brighton & Hove Albion.

Neto bleef steeds positief en geloofde altijd in zijn terugkeer. Na één seizoen is hij er bij Deinze in 1B niet in geslaagd om zijn carrière nieuw leven in te blazen. De middenvelder speelde wel 14 wedstrijden, maar veelal als invaller.

Ook Vic Seurynck weg bij Deinze

Naast Neto moet ook Oostendenaar Vic Seurynck (21) bij Deinze opkrassen. Hij genoot destijds een opleiding bij Club Brugge, Cercle Brugge en KV Oostende. Als jonge tennisser was hij een generatiegenoot van Club-speler Charles De Ketelaere. Vic is tevens de kleinzoon van gewezen voetballer James Storme, later ook bekend in tennismiddens. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier