Verdienstelijke partij van Club NXT levert weer geen punten op

Raphael Lecomte en Maxim De Cuyper (Club NXT) tijdens de 'Proximus League'.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA

Club NXT speelde een hoogst vermakelijke wedstrijdn maar bleef alweer met lege handen achter. Nochtans kwamen de youngsters vroeg op voorsprong via een schitterende knal van Van den Keybus. Nog voor de rust stelde Deinze orde op zaken. De Belder scoorde een hattrick en uiteindelijk eindigde de partij op 2-4.

Rik De Mil voerde twee wissels door in vergelijking met de partij tegen Seraing vorige week. Doelman Shinton moest er vorige week al in de eerste helft geblesseerd af waardoor de 17-jarige Vroman mocht debuteren. Zijn debuut verliep overigens niet onopgemerkt, want hij keepte een puike partij en redde zelfs een strafschop. Toch kwam de meer ervaren Lammens aan de aftrap. Van der Brempt was er ook niet bij. Hij behoorde eerder op de dag tot de selectie van het eerste elftal. Sagna nam zijn plaats in.

Vroege voorsprong

Coach De Mil zag de afgelopen weken een paar goede wedstrijden van zijn youngsters. Hij hoopte echter op meer efficiëntie in aanvallend opzicht. Zijn woorden misten hun effect niet, want al snel kwam Club NXT op voorsprong na een verschroeiende knal van Van den Keybus. Eigenlijk verdiende Club een strafschop voor een fout op Servais , maar de scheids liet begaan en op diezelfde fase haalde Van den Keybus hard uit.

Maar zoals zo vaak dit seizoen kon Club NXT niet lang van de voorsprong genieten. Mendy kreeg de bal klungelig door de benen en spits De Belder aarzelde niet om op het kwartier de score terug in evenwicht te brengen. Nog voor de rust was Club NXT al op achtervolgen aangewezen na slap verdedigen van alweer Mendy. De Belder kreeg ruimte in de zestien en de goalgetter toonde alweer zijn vaardigheden als doelpuntenspecialist. Net voor rust verdiende Club NXT een strafschop nadat Vansteenkiste een bal tegen de hand kreeg. Het protest haalde niks uit en Audoor kreeg op de fase die volgde zelfs geel na een loepzuivere tackle. Geen VAR natuurlijk in 1B, al is de VAR de laatste weken ook niet echt een referentie op een eerlijk spelverloop.

Hattrick De Belder

Na twintig seconden in de tweede helft zat de partij er helemaal op. Na welgeteld twee passes kwam Deinze met vijf tegen drie. Challouk speelde Tarfi vrij en die mikte de bal enig mooi in de bovenhoek. Die dubbele voorsprong sneed de adem af bij de thuisploeg. De wedstrijd kabbelde voort tot Vermant een kwartier voor het einde plots de 2-3 kon binnenschuiven. Het geloof bij de thuisploeg nam toe maar werd al even snel terug gekelderd.

Alweer De Belder trof al binnen de minuut terug raak. En wat voor een goal, een lob die niet zou misstaan in het jaaroverzicht. Ondanks de evenwichtige partij bleef Club NXT alweer puntenloos achter. De 18de nederlaag al in 24 wedstrijden. De defensieve foutjes raken maar niet uit het systeem waardoor de Bruggelingen veel te vaak onnodig punten te grabbel gooien. (JT)

Opstelling Club NXT : Lammens, Hautekiet, Mbamba, Mendy, De Roeve, Van den Keybus (73’ Vanrafelghem), Audoor, De Cuyper (89’ Aelterman), Servais, Sagna (58’ Blomme), Vermant.

Opstelling Deinze : Dutoit, Vansteenkiste, Blondelle, De Witte, El Banaouhi (81’ De Looze), Lecomte, Le Postollec (68’ Neto), Challouk, Tarfi (68’ Dansoko), Staelens (88’ Vargas), De Belder.

Gele kaarten : 40’ Audoor.

Doelpunten : 8’ 1-0 Van den Keybus, 16’ 1-1 De Belder, 36’ 1-2 De Belder, 46’ 1-3 Tarfi, 77’ 2-3 Vermant, 78’ 2-4 De Belder.