Sissako van Zulte Waregem kijkt tegen schorsing van twee speeldagen aan

© (Foto BELGA)

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een straf van drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 2.500 euro boete voorgesteld als minnelijke schikking voor Abdoulaye Sissako. De middenvelder van Zulte Waregem werd afgelopen weekend op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

Essevee stond zaterdagavond op het veld van Union (2-1) na amper 10 minuten al voor een aartsmoeilijke opdracht. Middenvelder Sissako dacht op de helft van de Brusselaars het leer te heroveren, maar maaide tegenstander Senne Lynen met gestrekt been onderuit. Ref Dierick aarzelde niet en stuurde Sissako al in minuut 9 met rood van het veld.

“Deze tackle werd volgens uitgevoerd met hoge intensiteit, met de benen in een schaarbeweging. De fysieke integriteit van Lynen was hierdoor zeker in gevaar, ondanks het feit dat speler SISSAKO de bal nog raakt met zijn voet”, oordeelt het Bondsparket, dat in zijn vordering rekening houdt met het niet-intentionele element.

Tenzij Zulte Waregem het voorstel weigert en dinsdag voor het Disciplinair Comité gaat pleiten voor een lichtere strafmaat, is Sissako geschorst tegen streekrivaal KV Kortrijk en Seraing.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.