Pieter-Jan Sabbe wordt keeperstrainer bij Moeskroen

Pieter-Jan Sabbe en José Jeunechamps gaan aan de slag bij Moeskroen. © Royal Excel Mouscron
Redactie KW

Pieter-Jan Sabbe uit Lendelede volgt Eric Deleu op als trainer van de doelmannen bij Royal Excel Mouscron in 1B. Beiden hebben een verleden bij onder andere Cercle Brugge. Sabbe krijgt in Moeskroen binnen de technische staf het gezelschap van José Jeunechamps, ook al ex-Cercle, die er de functie van assistent op zich neemt.

Royal Excel Moeskroen heeft de komst van Pieter-Jan Sabbe als keeperstrainer en José Jeunechamps als T2 woensdag geformaliseerd. Jeunechamps was vorig seizoen assistent-coach van Frank Vercauteren bij Antwerp. Voorheen werkte de Luikenaar onder meer bij Standard, Metz, Charlton, Cercle Brugge en OH Leuven.

Cercle Brugge

Pieter-Jan Sabbe was keeperstrainer bij Antwerp, Koksijde en Cercle Brugge waarmee hij in 2018 kampioen werd in 1B en daar een hechte band vormde met de doelmannen Paul Nardi, Miguel Van Damme en Brian Vandenbussche.

Op het hoogste niveau werd hij vervangen door de huidige keeperstrainer Dany Verlinden. Sabbe werd destijds bij groen-zwart binnengehaald door Eric Deleu die er toen als technisch directeur fungeerde.

Staf compleet

Nadien volgden voor de 41-jarige Lendeledenaar nog Lokeren en de Belgische U18 en U19. Nu kiest de West-Vlaming voor een nieuwe uitdaging bij de degradant uit de Jupiler Pro League. Met Enzo Scifo en Emile Mpenza is de staf van Les Hurlus nu compleet. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.