Moedig Club NXT eervol onderuit bij leider Union

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Club NXT blijft nog steeds puntenloos in 2021. Op het veld van leider Union speelde het een verdienstelijke partij en kwam het zelfs heel snel op voorsprong via debutant Pérez. Topschutter uit 1B Dante Vanzeir bracht met twee treffers zijn totaal op 17. Toch kan Club NXT met een tevreden gevoel huiswaarts keren nadat ze lang de evenknie waren van het ongenaakbare Union.

Na een weekje verplichte rust moesten de youngsters van Club NXT terug aan het werk in 1B. Het leek voor aanvang alvast een mission impossible te worden. Tegenstander Union stond onbedreigd aan de leiding en won zijn laatste zes competitiewedstrijden. Uit die laatste zes speeldagen haalde Club NXT geen enkel punt. Bij hun vorige bezoek kreeg Club een zesklapper om de oren.

Scorende debutant

Trainer Rik De Mil zat in de tribune wegens schorsing, Tim Smolders mocht zijn taak eenmalig overnemen. Het was uitkijken naar het debuut van de Venezolaan Daniel Pérez. Club Brugge betaalde vorige maand zo’n 250.000 euro voor de spits. “Hij heeft veel talent en is kopbalsterk. Het is een profiel dat we nog niet echt hadden bij Club NXT. Hij is hier nog maar pas dus verwacht nog niet te veel van hem,” gaf interim-coach Smolders voor de wedstrijd mee. Nog geen vier minuten had hij nodig om zijn eerste goal op Belgische velden aan te tekenen, weliswaar met wat hulp van Lapoussin. Zijn terugspeelbal was te kort en Pérez werkte beheerst af en bracht Club NXT zo al heel vroeg op voorsprong.

 © BELGA
© BELGA

1-1 aan de rust

Na een kwartier was het evenwicht hersteld. Een lange bal van doelman Moris werd puik uit de lucht gehaald door Vanzeir en ook zijn afwerking mocht er wezen. De droom van een stunt bij de leider werd al snel doorprikt. Voor de rest verliep de eerste helft vrij evenwichtig. Doelman Shinton had niet al te veel werk op te knappen en aan de overzijde woog Pérez serieus op de verdediging. Club NXT heeft na het vertrek van Baeten eindelijk weer een balvaste spits in de rangen. Een prima eerste indruk alvast. Wie ook indruk maakte, was Mbamba. Pas 16 en deze week zijn eerste profcontract ondertekend. Stevig in de duels maar ook voetballend vrij sterk.

Domme penalty

Al het goede uit de eerste helft werd net na rust knullig weggegooid door verdediger Fuakala. Hij verslikte zich in zijn dribbel in de eigen zestien en beging toen een penaltyfout. Dante Vanzeir twijfelde niet om zijn tweede van de middag te scoren. Een paar minuten later kreeg kapitein Blomme zijn tweede geel en zo liep de ballon bij de bezoekers langzaam leeg. Union duwde niet echt meer door, de 0-5 bekernederlaag van donderdag tegen Anderlecht zat wellicht nog wat in de benen en de kopjes. Vanzeir vervolledigde nog bijna zijn hattrick, maar zijn kopbal ging nipt over de kooi van Shinton. De 3-1 kwam er uiteindelijk toch nog toen Burgess kon scoren met het hoofd op hoekschop. Club NXT werd niet beloond voor hun goede partij, volgende week zondag komt er een herkansing op het veld van Deinze. (JT)

 © BELGA
© BELGA

Opstelling Union: Moris, Van der Heyden, Burgess, Bager (89’ Kandouss), Mehlem, Lapoussin (89’ Sigurdarson), Lynen (70’ Teuma), Nielsen, François (89’ Jordanov), Undav (78’ Labeau), Vanzeir.

Opstelling Club NXT: Shinton, Mendy, Fuakala, Hautekiet, De Cuyper, Mbamba (76’ De Smet), Blomme, Van den Keybus (85’ Servais), Sabbe (76’ Engels), Audoor, Pérez.

Gele kaarten: 20’ Van den Keybus, 42’ Burgess, 46’ Blomme, 50’ Fuakala, 86’ Lapoussin.

Rode kaarten: 54’ Blomme (2x geel)

Doelpunten: 4’ 0-1 Pérez, 16’ 1-1 Vanzeir, 51’ 2-1 Vanzeir (pen), 84’ 3-1 Burgess.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.