Kampioen Union kent weinig moeite met Club NXT: 0-4

Voor doelman Nick Shinton (hier op archiefbeeld) was het een avond om snel te vergeten.© BELGA
Voor doelman Nick Shinton (hier op archiefbeeld) was het een avond om snel te vergeten.© BELGA
Redactie KW

De beloftenploeg van Club Brugge kon niet stunten tegen kampioen Union. Bij de rust stonden de youngsters al 0-3 in het krijt, mede door wat tegenslag maar ook defensief geklungel. Een vierde goal onmiddellijk na rust was meteen ook de eindstand.

Club NXT speelde hun laatste thuiswedstrijd in het Lokerse Daknam. Volgend seizoen werken ze hun thuiswedstrijden dichter bij huis af, op Schiervelde in Roeselare. Het was dan ook niet de minste tegenstander die voor een laatste keer naar Daknam afzakte, kampioen Union. Het team van Mazzu speelde op overtuigende wijze kampioen en behaalde maar liefst 21 zeges in 26 partijen. Dit staat in schril contrast met Club NXT dat pas vorige week voor de tweede keer het zegegebaar kon maken.

Nog veel onduidelijkheid wat de bestemming van Club NXT volgend seizoen wordt. Keren ze terug naar de beloftencompetitie of mogen ze toch in 1B blijven? Coach Rik De Mil is alvast voorstander van een verlengd verblijf in 1B: “Onze jongens hebben doorheen het seizoen veel progressie gemaakt. We hebben heel wat van onze doelstellingen bereikt maar als je ons puntenaantal bekijkt, dan is het verhaal nog niet af. Het is noodzakelijk voor het Belgische voetbal en om de jonge talenten te ontwikkelen.”

Twee schoten, drie goals

Na een 4 op 6 kon Club NXT niet op volle sterkte aantreden. De Cuyper, vorige week nog twee keer trefzeker, was niet hersteld van zijn knieblessure en sterkhouder op het middenveld Van den Keybus zat een schorsing uit. Na een evenwichtige start kwam Union op het kwartier op voorsprong en die mocht doelman Shinton op zijn conto schrijven. Een schotje van Lynen verdween door zijn handen in doel. Het was niet de avond van Shinton, de 0-2 was knullig maar hier kon de doelman weinig aan doen. Een kopbal van Van der Heyden belandde via de paal en de borstkas van Shinton in zijn eigen doel. Op slag van rust werd het zelfs een driedubbele voorsprong, defensief getreuzel werd door Bager afgestraft. Union hoefde niet eens goed te spelen om het verschil uit te diepen. Koelbloedigheid was het trefwoord want met twee schoten tussen de palen scoorden ze drie keer in de eerste helft.

Driedubbele wissel

Coach De Mil probeerde de bakens te verzetten met een driedubbele wissel bij de rust. Veel bracht het niet op want ook de volgende kans hing tegen de touwen. Sigurdarson kreeg de nodige ruimte en plaatste de bal buiten het bereik van Shinton. Club NXT moest eerder dit seizoen al eens zes goals slikken tegen Union en een herhaling van dit scenario zat eraan te komen. En dan moest Union het nog rooien zonder topschutter van de reeks Dante Vanzeir, een blessure zorgde voor een vroegtijdig einde van zijn seizoen.

Gelukkig voor Club had Union niet echt de behoefte om nog extra door te drukken. De titel is al eventjes binnen en velen zitten wellicht al met hun hoofd bij 1A volgend seizoen. Club NXT kon daar zelf ook maar weinig tegenover zetten. De vele wissels in de tweede helft kwamen het tempo niet ten goede. Volgende week sluiten ze het seizoen af op het veld van Westerlo. (JT)


Opstelling Club NXT: Shinton, Hautekiet (46’ Sabbe), Mbamba (57’ Mondele), Fuakala, De Roeve, Audoor, Blomme, Servais (86’ De Smet), Aelterman (46’ Sandra), Engels (46’ Vanrafelghem), Vermant.

Opstelling Union: Pirard, Van der Heyden (67’ Pocognoli), Burgess, Bager (87’ Fixelle), Sigurdarson (78’ Soussi), Lynen, Nielsen, Teuma (87’ Jordanov), François, Undav, Labeau (67’ Hamzaoui).

Gele kaarten: 44’ Aelterman, 64’ Blomme.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 16’ 0-1 Lynen, 35’ 0-2 Shinton (own goal), 42’ 0-3 Bager, 48’ 0-4 Sigurdarson.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.