Guillaume De Schryver uit Koksijde vindt na een jaar nieuwe club: Lierse Kempenzonen

Guillaume De Schryver.© Foto Facebook
Guillaume De Schryver.© Foto Facebook
Redactie KW

Guillaume De Schryver uit Koksijde vond voor dit seizoen geen nieuwe voetbalploeg. Voor de komende competitie deed hij dat wel. Bij Lierse Kempenzonen ondertekende hij een verbintenis voor een seizoen.

Guillaume De Schryver (24) kende zijn jeugdopleiding bij Club Brugge en was kort ook actief binnen de jeugdacademie van Standard om dan naar blauw-zwart terug te keren. In 2012 trok hij naar stadsgenoot Cercle waar hij later een contract kreeg tot eind dat seizoen. Opvallend is dat hij bij groen-zwart in 2016 zijn profdebuut maakte tegen Lierse.

Het seizoen daarop was er voor hem zowel onder de trainers José Riga als Franck Vercauteren geen plaats, ondanks dat hij net als Mathieu Maertens (OH Leuven) als een talentvolle speler uit de eigen jeugd werd bestempeld.

Als vrije speler naar Westerlo

De Schryver trok dan als een vrije speler naar Westerlo, onder leiding van gewezen Cercletrainer Bob Peeters. Daar zou hij in 41 wedstrijden uitkomen, zowel als basisspeler of als invaller. Halfweg september 2020 beslisten Westerlo en De Schryver in onderling overleg zijn lopende verbintenis tot medio 2021 in het Kuipke vroegtijdig te verbreken, nadat duidelijk werd dat de middenvelder niet langer in de plannen van Bob Peeters paste.

De West-Vlaming hoopte dan op een transfer naar het buitenland om zijn carrière te herlanceren, maar veel meer dan belangstelling van de Italiaanse Serie C-club Viterbese was er niet. Zo bleef hij dit seizoen zonder club.

Contract voor een seizoen

Voor de volgende competitie vond hij De Schryver nu wel een nieuwe uitdaging, bij Lierse Kempenzonen waar hij de voorbije weken reeds meetrainde en er een contract voor een seizoen kon bedingen.

In het middenveld vindt hij er alvast Alexander Maes, ex-Beerschotspeler, terug. “Als nummer tien probeer ik altijd hard te werken voor het team en heb ik een prima pass in de voeten”, aldus De Schryver op de website van Lierse Kempenzonen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.