Goede prestatie Club NXT niet beloond met puntengewin

Thomas Van Den Keybus© BELGA

Club NXT keerde met lege handen terug van Lommel en zal zich wellicht afvragen hoe dit mogelijk was. Ze domineerden grote delen van de partij en kwamen verdiend op voorsprong via Servais. Een penaltygoal en een stilstaande fase velden uiteindelijk het harde verdict. Een prima wedstrijd maar geen puntengewin.

Club NXT haalde woensdag hun eerste puntje in 2021 in de inhaalwedstrijd tegen Westerlo. Op Lommel, nog steeds kandidaat voor de tweede plaats en het bijbehorende eindrondeticket, hoopten de mannen van Rik De Mil om verder te bouwen op die prestatie. De coach wijzigde zijn elftal op twee plaatsen. Met Van den Keybus en Mbamba bracht hij twee spelers uit de A-kern in de ploeg. De thuisploeg miste hun topschutter Ugalde door schorsing. Hij was al elf keer trefzeker voor de Limburgers.

Prima eerste helft

In de eerste tien minuten was het de thuisploeg die het voortouw nam maar al snel herstelde Club NXT het evenwicht. Op het kwartier kwam de eerste dreiging er na een schotje van Van den Keybus. Zijn aanwezigheid op het middenveld heeft een grote impact op het elftal. Vergeet niet dat hij twee weken geleden nog aan de aftrap stond in de Europa League tegen Dynamo Kiev. Een minuut later zorgde De Cuyper, die ook al speelminuten maakte tegen Kiev, voor de beste kans toen hij Vermant alleen voor doel bracht. Hij kon echter Grimshaw niet vloeren met zijn gekruist schot.

Ook bij de volgende goede kans lag De Cuyper aan de basis. Hij kon vrij oprukken, behield het overzicht en pikte er Servais uit maar zijn poging werd afgeblokt. Club NXT bleef domineren, het kreeg ook een aantal corners. Op slag van rust was Vermant alweer enorm dicht bij de openingstreffer maar de vingertoppen van Grimshaw beslisten er anders over. De youngsters mochten terecht ontgoocheld zijn dat het bij de rust nog steeds 0-0 stond na wellicht hun beste helft van het seizoen.

Voorsprong te grabbel

Zelfde spelbeeld bij het begin van de tweede helft met al binnen de eerste vijf minuten twee mogelijkheden voor Club NXT. De eerste grote kans van de thuisploeg liet een uur op zich wachten. Manchester City-huurling Moreno zijn schuiver ging voorlangs. De voorgaande ontmoetingen liet de vleugelspeler telkens een goede indruk na maar deze match kon hij zijn stempel niet drukken.

Mathis Servais viert zijn doelpunt.© BELGA

De verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk toch, weliswaar met de hulp van een nochtans uitstekend keepende Grimshaw. Hij verslikte zich in zijn dribbel en speelde de bal in de voeten van Servais die in één tijd de bal in het lege doel deponeerde. Drie minuten later was alles te herdoen na een lichte strafschopfout van Mbamba. Shinton koos de goede hoek maar kon niet bij de trap van Kis.

Tegen de gang van het spel in klom de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van Kis werd met het hoofd prima overhoeks in doel verlengd door Verschueren. Een harde noot om te kraken voor de youngsters die de wedstrijd stevig in handen hadden. Collectief was dit hun beste prestatie van het seizoen maar nog steeds blijft NXT op nul punten steken buitenshuis. Volgende week zondag zakt Seraing af naar Daknam. (JT)

Opstelling Lommel: Grimshaw, Kis, Lemoine, Neven, Thordarson (72’ Belghali), Silva Rosa (56’ Vinicius De Souza), Henkens, Zaroury (72’ Kabongo), Verschueren, Moreno, Kadiri (90’ Saito).

Opstelling Club NXT: Shinton, De Cuyper, Hautekiet, Mbamba, Mendy, De Roeve, Fofana (83’ Fuakala), Audoor (83’ Vanrafelghem), Van den Keybus, Servais (85’ Aelterman), Vermant.