Eerste punt voor Club NXT buitenshuis

Club NXT slaagde er dan toch in om zijn eerste punt buitenshuis te pakken.©LAURIE DIEFFEMBACQ BELGA

Club NXT is er eindelijk in geslaagd om een punt te behalen op verplaatsing. De vorige twaalf uitwedstrijden gingen allemaal verloren maar op RWDM behaalden ze een verdiend gelijkspel. Nochtans was het eerste halfuur volledig voor de thuisploeg met een logische 1-0 tot gevolg. Na de penaltytreffer van De Cuyper nam Club NXT de partij in handen maar de kers op de taart ontbrak.

Nog vier speeldagen had Club NXT de tijd om nog een beetje kleur aan hun seizoen te geven. Op RWDM bijvoorbeeld hoopten de youngsters om hun eerste puntjes buitenshuis te rapen. Coach De Mil wisselde zijn elftal op twee plaatsen. Blomme en Van Der Brempt kregen de voorkeur op Servais en Sagna.

Doelman Lammens de uitblinker

Club NXT begon erg matig aan de partij. Vooral het centrale duo Mbamba en Mendy maakte weinig indruk tijdens de eerste helft. Al na twee minuten kwam Mbamba goed weg toen hij over de bal struikelde. Ook Mendy liet zich in negatieve zin opmerken met een te korte terugspeelbal. Wie wel een indrukwekkende eerste 45 minuten liet optekenen, was doelman Lammens.

Tot drie keer toe hield hij de thuisploeg van de openingsgoal. Eerst had hij een uitstekende reflex in huis op een kopbal van Van den Bogaert. Wat later hield hij Ribeiro van een gemaakte goal na een uitstekend uitgesponnen aanval van de thuisploeg en diezelfde Ribeiro raakte ook bij de volgende gelegenheid niet voorbij de doelman.

Gelijke ruststand

De kansen bleven echter voor de thuisploeg en op het halfuur moest ook Lammens zich gewonnen geven. Claes glipte door de buitenspelval en de Club-goalie had geen verhaal. Terechte voorsprong voor de thuisploeg, de score kon zelfs al wat hoger uitgevallen zijn.

Club NXT stelde daar aanvallend maar weinig tegenover, toch stonden de bordjes plots gelijk. Verdediger Le Joncour verslikte zich in de bal en stopte Van Der Brempt vervolgens foutief af. De bal ging op de stip, De Cuyper trapte strak in het zijnetje de gelijkmaker binnen. De youngsters putten hieruit vertrouwen en op slag van rust kopte De Cuyper Club NXT ei zo na op voorsprong.

Eerste punt op verplaatsing

De Mil was niet tevreden met de eerste helft van zijn team. Vermant en Hautekiet bleven in de kleedkamer, Aelterman en Vanrafelghem kregen speelgelegenheid. Het bracht alvast een nieuw elan in het team. Club NXT begon gedreven aan de tweede helft en een vlijtige De Cuyper bracht hen bijna op voorsprong. Zijn afgeweken voorzet viel centimeters naast de paal.

RWDM-coach Euvrard koos op het uur voor een tegenzet en voerde een driedubbele wissel door. Ondanks de nieuwe namen tussen de lijnen slaagde RWDM er niet in om hun wil aan de bezoekers op te dringen. Integendeel, Club NXT bleef het initiatief nemen. Grote mogelijkheden bleven echter uit waardoor de partij op een gelijkspel eindigde. Puur op basis van hun tweede helft, de wilskracht en inzet een verdiend punt.

Eindelijk een puntje buitenshuis overigens, de vorige twaalf uitmatchen gingen telkens verloren. Serieuze opsteker dus voor de mannen van coach De Mil. Zeker aangezien volgende week voorlaatste Lierse Kempenzonen op bezoek komt. (JT)

Opstelling RWDM: De Bie, Le Joncour, Ruyssen, Dante (60’ Mpati Bibuangu), Van den Bogaert, Rommens, Terki (78’ Yagan), Nangis, Claes, Lavie (60’ Ephestion), Ribeiro (60’ Nzuzi Mata).

Opstelling Club NXT: Lammens, Hautekiet (46’ Vanrafelghem), Mbamba, Mendy, De Roeve, Blomme, Audoor (81’ Engels), De Cuyper, Van den Keybus, Van Der Brempt, Vermant (46’ Aelterman).

Gele kaarten: 34’ Hautekiet, 35’ Dante, 38’ Le Joncour, 89’ Aelterman.