Club NXT lijdt tegen RWDM negende nederlaag op een rij

Kyriani Sabbe.© BELGA/DAVID PINTENS
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Ondanks een prima eerste helft bleef Club NXT ook tegen RWDM puntenloos achter, een negende opeenvolgende nederlaag. Bij rust stond Club nochtans op voorsprong na een kopbalgoal van Aelterman. Na de rust duwde RWDM echter door en stelde al snel orde op zaken. Club NXT blijft troosteloos laatste. Het laatste puntengewin dateert al van 20 november.

Club NXT recupereerde Fofana die twee keer mee mocht met het A-elftal tegen Kiev. Toch was er geen plaats voor andere youngsters zoals Fuakala, Engels en Servais. Spelers die nochtans geen seconde speelden bij het eerste elftal en al het hele seizoen deel uitmaken van Club NXT.

Interim-trainer Maarten Martens had daar een goede uitleg voor: “We houden de bubbels zo veel mogelijk gescheiden. Lammens en Fofana keren terug vanuit het eerste elftal. Ze kleden zich om in aparte kleedkamers en ook de briefing gebeurde apart.”

Voorsprong bij rust

De start van de wedstrijd was best vermakelijk hoewel er weinig doelkansen te noteren vielen. Club NXT zat goed in de wedstrijd. Dat was de afgelopen weken wel eens anders. Toch was het een half uur wachten op het eerste schot tussen de palen, pal op thuisdoelman Lammens.

Club groeide in de partij en kwam vijf minuten voor rust verdiend op voorsprong. Noah Aelterman klom het hoogst bij een voorzet, zijn kopbal belandde op de paal en ging vervolgens tergend traag over de doellijn. Op basis van de inzet en enthousiasme viel de voorsprong zeker te rechtvaardigen. Ochieng had een paar flukse dribbels in huis en Hallaert was een gesel voor de verdediging op de rechterkant.

De Club NXT-spelers vieren het openingsdoelpunt.© BELGA/DAVID PINTENS

Al het goede uit de eerste helft was na de rust snel van het voorplan verdwenen. Al na drie minuten in de tweede helft was het evenwicht hersteld. De ingevallen Claes kon een vrije trap met het hoofd in de verste hoek deviëren. Vijf minuten later stond RWDM zelfs op voorsprong. Rocha trapte via De Roeve de 1-2 binnen.

Club NXT zakte als een kaartenhuisje in elkaar want omstreeks minuut 70 slikten de Clubbeloften nog een tegentreffer. De inbreng van Claes bij RWDM zorgde voor een kantelpunt want hij scoorde opnieuw.

Rommens probeerde van ver maar kraakte zijn schot, Claes controleerde perfect en liet vervolgens Lammens geen schijn van een kans. RWDM speelde de partij vervolgens rustig uit. Bij Club maakte de 16-jarige Spileers nog zijn debuut in de tweede helft. Woensdag wacht alweer een volgende uitdaging voor de youngsters. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen Westerlo op het programma.

Opstelling Club NXT: Lammens, Sabbe, Hautekiet, Mbamba (46’ Spileers), De Roeve, Fofana (88’ Mondele), Audoor, Ochieng, Aelterman (87’ Stevens), Hallaert (70’ De Smet), Vermant (73’ Vanrafelghem).

Opstelling RWDM: Sadin, Le Joncour, Ruyssen, Libert, Nangis (79’ Van Den Bogaert), Rommens, Terki (84’ Yagan), Mpati, Nzuzi (69’ Ephestion), Rocha (70’ Lavie), Ribeiro (46’ Claes).

Gele kaarten: 69’ Libert, 88’ Ruyssen.