Club NXT haalt eindelijk punt binnen tegen Westerlo

© Belga
© Belga
Redactie KW

Na negen opeenvolgende nederlagen slaagde Club NXT er eindelijk in om een einde te maken aan die negatieve reeks. Tegen Westerlo haalden de youngsters verdiend een puntje binnen. De goals vielen in de eerste helft. Engels bracht Club op voorsprong maar Ciçek bracht op het halfuur de stand in evenwicht. Ondanks een slotoffensief van Westerlo bleven ze steken op een gelijkspel.

Club NXT werkte op woensdag een inhaalwedstrijd tegen Westerlo af. Coach Rik De Mil zat eindelijk terug in de dug-out nadat hij drie wedstrijden Philippe Clement verving als hoofdcoach van Club Brugge. De Mil voerde zes wissels door in zijn basiselftal. Zo recupereerde hij onder andere De Cuyper, Servais en Fuakala nadat die de laatste wedstrijden moesten depanneren bij het door corona geplaagde eerste elftal.

De start van de partij was voor Westerlo. Al in de eerste minuut kreeg Fuakala geel, op de vrije schop die volgde kopte Ciçek in de handen van Shinton. Niet veel later was diezelfde Ciçek terug gevaarlijk maar zijn kopbal ging naast. Club NXT herstelde het evenwicht in de partij en begon gaandeweg beter te voetballen.

De Cuyper speelde een goede partij en hij lag ook aan de basis van de openingsgoal met een prima actie. Vermant kon zijn inzet deviëren en de rebound belandde via Engels in de netten. De ploeg van Bob Peeters kon daar weinig tegenover zetten, toch stonden de bordjes op het halfuur terug in evenwicht. Een voorzet van Janssens werd door Ciçek in doel verlengd. Een domper voor de youngsters die de partij voor de rest onder controle hadden.

Kansarme tweede helft

Westerlo liet de eerste helft een gelaten indruk en kwam met meer grinta uit de kleedkamer. Toch resulteerde dit niet onmiddellijk in uitgespeelde doelkansen. Een kopbalgoal van Vetokele werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Westerlo-coach Bob Peeters sprak voor de wedstrijd over vermoeidheid bij zijn elftal nadat ze op zondag ook al speelden. Dezelfde elf wonnen toen met 4-0 van Deinze.

Tegen Club NXT bracht zijn ploeg echter maar weinig voor elkaar. Ondanks het overwicht waren de kansen in de tweede helft schaars. Westerlo stapelde de onzuiverheden op en Bob Peeters kon zijn frustratie aan de zijlijn maar moeilijk verbergen. Ook de voorgaande confrontaties had Westerlo het niet onder de markt tegen Club NXT met een 1-1 gelijkspel en een nipte 2-1 overwinning. In het slotkwartier probeerde Brugge voornamelijk het gelijkspel vast te houden. De beste kans kwam er nog in de slotminuten maar Fuakala kon de lob van Abrahams uit het doel koppen. Club NXT haalde zo voor het eerst sinds eind november een punt in 1B.

(JT)

Opstelling Club NXT : Shinton, De Cuyper, Hautekiet, Fuakala, De Roeve (86’ Sabbe), Audoor, Mendy, Fofana, Engels (64’ Ochieng), Vermant, Servais (72’ Aelterman).

Opstelling Westerlo : Özer, Janssens, Perdichizzi, Soumah, Seydoux (86’ Remmer), Plumain (72’ Aeltermans), Keita, Van Eenoo, Alici (85‘ Gboho), Ciçek, Vetokele.

Gele kaarten : 2’ Fuakala, 34’ Servais, 44’ De Roeve, 83’ Vermant.

Rode kaarten : /

Doelpunten : 17’ 1-0 Engels, 31’ 1-1 Ciçek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.