Calvin Dekuyper kiest voor nieuwe uitdaging in 1B

Calvin Dekuyper gaat in 1B bij Moeskroen voetballen. © ACR
Redactie KW

Calvin Dekyuyper, een 21-jarige middenvelder uit Knokke-Heist, was einde contract bij Cercle Brugge en ondertekende voor dit seizoen een verbintenis bij Moeskroen in 1B.

Calvin Dekuyper begon als een jonge voetballer bij KV Oostende. Vanaf de U13 koos hij op vraag van Cercle Brugge voor groen-zwart. Hij begon er als diepe spits, maar werd al vlug tot een middenvelder omgeschoold. Eerst op de acht, later vanaf de U17 op de zes, de plaats waar hij nu uitkomt.

Eerste profcontract

Twee seizoenen geleden werd hij door de toenmalige Cerclecoach Bernd Storck in de eerste ploeg gedropt en mocht hij debuteren tegen KRC Genk. Een week later mocht Dekuyper zijn eerste profcontract ondertekenen bij groen-zwart.

Door het grote aantal middenvelders kwam hij vorig seizoen echter maar weinig aan spelen toe. Aan het einde van de vorige competitie werd zijn contract bij Cercle niet meer verlengd en zo moest de West-Vlaming op zoek naar een nieuwe werkgever.

Optie op extra jaar

In juli kreeg hij een proefperiode aangeboden bij Royal Excel Moeskroen waar hij een kans kreeg om coach Enzo Scifo te overtuigen. Enkele dagen voor aanvang van de competitie in 1B ondertekende hij bij Les Hurlus een overeenkomst voor een seizoen met optie op een extra jaar. Moeskroen opent zaterdag in de Proximus League met een verplaatsing naar RWDM. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.