Bondsparket wil Club NXT-coach De Mil één wedstrijd schorsen

Rik De Mil.©Johan Eyckens BELGA
Rik De Mil.©Johan Eyckens BELGA

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vraagt maandag twee speeldagen schorsing (waarvan een effectief) en 750 euro boete (waarvan 500 euro effectief) voor Rik De Mil, de trainer van Club NXT in 1B. Patrick Decsi, assistent-trainer van Lierse Kempenzonen, riskeert dezelfde straf.

De Mil werd zondag in de 90ste minuut van de wedstrijd op het veld van Seraing (2-1) uitgesloten, omdat hij met dreigende toon aanhoudende kritiek uitte aan het adres van scheidsrechter Staessens . De trainer van Club NXT klaagde over een niet-gefloten strafschop, maar ook over een fout van doelpuntenmaker Ndiaye voorafgaand aan de winnende treffer van Seraing.

Integriteit wedstrijdleiding

Het Bondsparket aanvaardt niet dat de integriteit van de wedstrijdleiding in twijfel wordt getrokken. “De Mil heeft een voorbeeldfunctie. Een tirade waarbij hij niet van stoppen weet en dit met een dreigende klemtoon wordt door het Bondsparket niet beschouwd als zijnde een voorbeeld voor 16-jarigen in een reeks die behoort tot het profvoetbal”, klinkt het in de bondsactie.

Bondsprocureur Ebe Verhaegen wees erop dat De Mil niet aan zijn proefstuk toe is. “Zijn casier staat vol met onbetamelijk en onverantwoordelijk gedrag.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.