Problemen bij SK Snaaskerke: Trainer Wim Crabeels test positief

© (Foto FRO)
Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Snaaskerke heeft een probleem. Trainer Wim Crabeels had halverwege de week een lopende neus en liet zich donderdag voor alle zekerheid testen. Zaterdag kreeg hij bericht dat de test positief is en dat hij minstens een week, thuis in quarantaine moet blijven. Uiteraard heeft de positieve test gevolgen naar de spelersgroep toe.

“Woensdag hebben we met zestien spelers en een keeper getraind op het kunstgras van Nieuwpoort”, vertelt Wim Crabeels. “Ik had al een beetje last van een lopende neus en ik heb me, voor, tijdens en na de training, aan de geldende veiligheidsmaatregelen gehouden: geen handen schudden, handen ontsmetten en afstand houden. Donderdag en vrijdag heb ik geen training meer gegeven. Donderdag heb ik me laten testen en zaterdag heb ik het bericht gekregen dat de test positief is voor mij. Veel last of pijn heb ik niet, maar het betekent dat ik in quarantaine moet en dat zal nagegaan met wie ik contact gehad heb de laatste weken.”

“Ik heb enkele ritten gereden met de Torhoutse wielervrienden en wellicht heb ik daarbij de besmetting opgelopen. Dat vind ik natuurlijk spijtig. Mijn familieleden zullen ook moeten getest worden en ook alle 17 spelers van SK Snaaskerke, die woensdag op training waren. Sommige spelers hebben zich vandaag al laten testen, anderen doen dat morgen of overmorgen. Het moet zo snel mogelijk gebeuren. Hopelijk vallen alle testen negatief uit. Als er nog besmettingen worden vastgesteld, zullen we met de club onze verantwoordelijkheid nemen en de bond inlichten. Ik ben in alle omstandigheden voorzichtig geweest, maar je weet echt niet uit welke hoek ‘het gevaar’ kan komen.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier