Pro League keurt unaniem indicatieve tabel goed, Wesley riskeert alsnog schorsing

Redactie KW

De Pro League heeft dinsdag de indicatieve tabel goedgekeurd. Die dient als maatstaf om voetballers te straffen na een overtreding. Dat maakte voorzitter Marck Coucke bekend na de raad van bestuur en de algemene vergadering van het voetbalorgaan.

De indicatieve tabel deed de afgelopen weken stof opwaaien omdat er onduidelijk ontstond over de geldigheid, terwijl een werkgroep met verschillende leden van de Pro League in januari al goedkeuring had gegeven. Nu is de tabel ook door de volledige Pro League goedgekeurd.

Coucke toonde zich opgelucht dat er nu volledige klaarheid is omtrent de tabel, maar liet zich niet uit over de zaken die momenteel nog lopen bij de geschillencommissie. Het bondsparket ging dinsdag bovendien in evocatie tegen de vrijspraak van Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk). Zij werden op 25 augustus vrijgesproken omdat de indicatieve tabel nog niet goedgekeurd was. Ze riskeren nu alsnog een schorsing.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.