De wedstrijden in de Jupiler Pro League en de finales in 1B kunnen zonder problemen plaatsvinden. Ook met supporters in het stadion. Wel roepen de Pro League en de clubs fans op om de aanbevelingen van Volksgezondheid te respecteren. "Wie zich ziek voelt of koorts heeft, blijft best thuis en moedigt zijn of haar favoriete team aan via de live-uitzendingen op tv of sociale media", klinkt het in een mededeling. "Rechtstreeks contact - handen schudden, kussen en omhelzingen - wordt ook in het stadion afgeraden. Was ook je handen regelmatig en wie hoest of niets bedekt best de mond en neus."

Daarnaast vraagt de Pro League om ook contact met de spelers zoveel mogelijk te vermijden. "We vragen om in deze periode niet om handtekeningen, handshakes, selfies of shirts te komen vragen", aldus de Pro League nog. "Tijdens de wedstrijd wordt onnodig direct contact zoveel mogelijk vermeden. Bij het tossen, voor de match en na de wedstrijd worden geen handjes geschud. De toss zelf wordt behouden. Journalisten moeten bij wedstrijdinterviews een minimumafstand van één meter respecteren. Clubs kunnen beslissen om de interviews in de neutrale zone te vervangen door een extra persconferentie."

De Pro League volgt de situatie op de voet en is in permanent overleg met de bevoegde diensten en experten. Zo wordt volgende week een informatiesessie georganiseerd voor al haar clubs met de relevante experten. "Bij nieuwe ontwikkelingen kunnen verdere maatregelen worden genomen, waarbij steeds de gezondheid van fans, medewerkers en spelers de eerste prioriteit is."

De wedstrijden in de Jupiler Pro League en de finales in 1B kunnen zonder problemen plaatsvinden. Ook met supporters in het stadion. Wel roepen de Pro League en de clubs fans op om de aanbevelingen van Volksgezondheid te respecteren. "Wie zich ziek voelt of koorts heeft, blijft best thuis en moedigt zijn of haar favoriete team aan via de live-uitzendingen op tv of sociale media", klinkt het in een mededeling. "Rechtstreeks contact - handen schudden, kussen en omhelzingen - wordt ook in het stadion afgeraden. Was ook je handen regelmatig en wie hoest of niets bedekt best de mond en neus." Daarnaast vraagt de Pro League om ook contact met de spelers zoveel mogelijk te vermijden. "We vragen om in deze periode niet om handtekeningen, handshakes, selfies of shirts te komen vragen", aldus de Pro League nog. "Tijdens de wedstrijd wordt onnodig direct contact zoveel mogelijk vermeden. Bij het tossen, voor de match en na de wedstrijd worden geen handjes geschud. De toss zelf wordt behouden. Journalisten moeten bij wedstrijdinterviews een minimumafstand van één meter respecteren. Clubs kunnen beslissen om de interviews in de neutrale zone te vervangen door een extra persconferentie." De Pro League volgt de situatie op de voet en is in permanent overleg met de bevoegde diensten en experten. Zo wordt volgende week een informatiesessie georganiseerd voor al haar clubs met de relevante experten. "Bij nieuwe ontwikkelingen kunnen verdere maatregelen worden genomen, waarbij steeds de gezondheid van fans, medewerkers en spelers de eerste prioriteit is."