https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Prima sfeer bij liefhebbersploeg Rozeveldvrienden B

Redactie KW

De Torhoutse amateurvoetbalploeg Rozeveld B staat momenteel vierde op tien ploegen in de derde reeks van Perkez. “We zijn een degelijke middenmoter”, zegt coach en duivel-doet-al Marc Huyghe. “Maar het is vooral erg belangrijk dat de sfeer binnen de ploeg prima blijft. En daar hebben we niet over te klagen.”

Het team De Rozeveldvrienden B, ontstaan als tweede ploeg van De Rozeveldvrienden A, nadert zijn veertigste verjaardag, maar functioneert pas sinds 2007 als feitelijke vereniging met een apart bestuur en een volledig eigen werking. Steunpilaar Marc Huyghe (55), die in de Komeetstraat op de Torhoutse wijk Sint-Henricus woont, is in 1992 als speler bij de ploeg terechtgekomen en neemt sinds 2003 de functie van coach op zich. “We zijn geen titelkandidaat, maar draaien goed mee.”

Marc heeft eerst bij de jeugd van VK en DK Torhout gespeeld en vervolgens een jaar bij de invallers van Lichtervelde. Toen schakelde hij op het amateurvoetbal over.

Hij speelde in diverse ploegen en vond in 1992 zijn vaste stek bij Rozeveld B, het team dat pas sinds 2007 een volledig eigen leven leidt. Voorheen functioneerden Rozeveld A en Rozeveld B onder één bestuur, dat de vzw Sportclub Rozeveldvrienden leidde. Het thuisveld bevindt zich nog altijd langs de Korenbloemstraat.

Het bestuur van Rozeveld B bestaat uit voorzitter Marc Huyghe en de twee ouderdomsdekens onder de spelers: secretaris Olivier Clybouw (46) en penningmeester Nico Boddin (39). Het lokaal is café Flandria in de Stationsstraat.

“Winnen is leuk, maar de vriendschappelijke sfeer is de kern van de zaak”, aldus Marc. “En die is er! Al geef ik toe dat ik met heimwee terugkijk op de periode waarin we geld in een pot staken en na elke match stevig bleven plakken (lacht). Het blijft moeilijk om jonge spelers te vinden en hen te motiveren om op zondagmorgen te komen voetballen. Heel wat ploegen sukkelen daarmee en wij dus ook. Sommigen starten met enthousiasme, maar zijn na enkele weken alweer weg. Voor het komende seizoen kunnen we een aantal extra spelers gebruiken. Nieuwkomers zijn welkom!”

Rozeveld B wil de teamspirit hoog houden, al geeft Marc toe dat er de voorbije twee jaar geen extra activiteiten naast de matchen georganiseerd werden. “We zijn van plan om daar weer energie in te steken”, zegt hij. “Vroeger gingen we al eens bowlen of genoten samen van een gezellige barbecue. Dat smeedt banden. Maar je weet hoe dat gaat: je bent zo intensief met de sportieve kant van de zaak bezig en verliest daardoor het extra-sportieve wat uit het oog.”

Het veld op de gelijknamige wijk waar Rozeveld B zijn thuiswedstrijden betwist, is sinds een aantal jaar stadseigendom. “Het is er gezellig spelen”, vindt Marc. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten