Potentiële overnemers KSV Roeselare zijn nog altijd niet met geld over de brug gekomen

Onder leiding van Karel Fraeye wordt ondertussen verder getraind. © VDB
Wouter Vander Stricht

Bij KSV Roeselare begint curator Yves François op hete kolen te zitten. De potentiële overnemers, die vorige donderdag een intentieverklaring neerlegden om een bod uit te brengen op de club, laten nu al 48 uur niets meer van zich horen. “De tijd dringt, we kunnen niet blijven wachten.”

KSV Roeselare zou begin deze week duidelijkheid moeten krijgen over het overnamebod, maar ondertussen blijft het ook bij curator Yves François stil. “Dit weekend hebben ze nog extra info opgevraagd, die heb ik hen ook overgemaakt. Maar ondertussen zijn we 48 uur verder en hoor ik niets meer. Akkoord, gisteren was het zondag, maar we kunnen ook niet blijven wachten. Ofwel doen ze een bod, ofwel niet.”

Bedenktijd

Een echte deadline heeft de curator niet gesteld. En het nieuws dat de wedstrijd tegen Mandel United van komend weekend misschien wordt uitgesteld, geeft de mogelijke overnemers misschien nog wat langer bedenktijd. Al wil de curator graag zo snel mogelijk afronden. “Als ik een bod ontvang, kunnen we het dag erop officialiseren en daarna moet de club aan de slag kunnen.”

De identiteit van de geïnteresseerde partij mag de curator niet bekend maken. De voertaal van de gesprekken is Frans. “Het gaat om een grote speler op de wereldmarkt”, benadrukt hij.

Westrijden jeugd uitgesteld: geen forfait

Ondertussen speelde de jeugd al twee weken niet. De wedstrijden van de vorige twee weekends werden uitgesteld, het gaat dus niet om een forfait. De jeugd traint ondertussen verder met de goedkeuring van de stad Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier