https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Pieterjan Delbaere ziet KFC Meulebeke (1) stunten: “Winnen, zo simpel is het”

Delbaere. (foto WD)
Redactie KW

Met een nul op zes trok KFC Meulebeke naar Boezinge. Op de vorige speeldag kregen ze er immers van Waregem nog vijf aan hun broek gesmeerd. Maar een wedstrijd moet altijd nog gespeeld worden en KFC zorgde voor de verrassing van de speeldag.

“Met tegenstanders als Diksmuide, Waregem en Boezinge kregen we een heel moeilijk openingstrio als tegenstander voorgeschoteld”, wist een glunderende afgevaardigde Pieterjan Delbaere (35) te zeggen. “We verloren de eerste twee, dus was het logisch dat we met een klein hartje naar Sassport trokken. Zij hadden een ploeg samengesteld om een gooi te doen naar promotie.”

“Bovendien hadden ze op de vorige speeldag ook Roeselare-Daisel geklopt. Trainer Nigel Smith had voor deze uitwedstrijd wat wissels doorgevoerd en een plannetje uitgedokterd. Dat en de inzet van de spelers hebben een 1-3 onverwachte winst opgeleverd. We kwamen op voorsprong maar lang kon er niet van genoten worden. Snel in de tweede helft scoorden we gelukkig een tweede doelpunt. Op de counter wisten we een geruststellende derde te scoren.”

3 op 9 is doel

“Nu volgt er nog een stevige tegenstander met de komst van Oostnieuwkerke, uitzonderlijk op vrijdagavond”, vervolgt de Meulebeekse afgevaardigde. “In die wedstrijd moeten we bevestigen, zo niet betekenen die drie punten die tegen Boezinge behaald werden enkel dat de nul weggeveegd was. Er daarom moet er dus gewonnen worden, zo eenvoudig is het. Er zal wel opnieuw gesleuteld moeten worden want Dewulf is geschorst na zijn rode kaart tegen Diksmuide.”

“We hebben een jonge kern, maar er zit voldoende talent in om dat te kunnen opvangen. Het was dus een moeilijke start die we onverwacht afsluiten met een 3 op 9. Winst in de volgende wedstrijd zou maken dat we mogen stellen dat het moeilijke seizoenbegin toch een beetje geslaagd mogen noemen.”

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.