Het stond 1-0 in de heenwedstrijd van de eindrondefinale tussen SK Staden en Komen-Waasten toen Pieter-Jan Dumolein in elkaar zeeg. Hij was ook buiten bewustzijn, de toegesnelde hulpdiensten brachten hem naar het ziekenhuis.

Pieter-Jan Dumolein is naast voetballer ook triatleet. Hij liep overigens vorige vrijdag mee in Dwars over de Mandel en legde daar de 10 km af in een scherpe 37 minuten en 8 seconden, sneller dan 16 km per uur dus.

Pieter-Jan Dumoulein hier nog in actie bij VV Tielt, nu speelt hij voor SK Staden. © VDB

De man verkeert dus in uitstekende conditie. Er zou ook geen hartfalen aan de basis liggen. Het is nog niet duidelijk wat hij precies voor had. Onderzoeken zullen dat nu moeten uitwijzen.

Onduidelijkheid over vervolg

Intussen is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd zal hervat of herspeeld worden. Een mogelijk scenario is dat de wedstrijd op 26 mei wordt herspeeld, een week na de voorziene terugmatch van het dubbele duel komende zondag in Komen. De voorzitter van Komen gaat alvast niet akkoord met die optie, omdat de oorspronkelijke planning dan niet gerespecteerd wordt, waarin Komen de terugmatch op eigen veld zou afwerken. Woensdag geeft het Provinciaal Comité mogelijk uitsluitsel.

Het stond 1-0 in de heenwedstrijd van de eindrondefinale tussen SK Staden en Komen-Waasten toen Pieter-Jan Dumolein in elkaar zeeg. Hij was ook buiten bewustzijn, de toegesnelde hulpdiensten brachten hem naar het ziekenhuis.Pieter-Jan Dumolein is naast voetballer ook triatleet. Hij liep overigens vorige vrijdag mee in Dwars over de Mandel en legde daar de 10 km af in een scherpe 37 minuten en 8 seconden, sneller dan 16 km per uur dus.De man verkeert dus in uitstekende conditie. Er zou ook geen hartfalen aan de basis liggen. Het is nog niet duidelijk wat hij precies voor had. Onderzoeken zullen dat nu moeten uitwijzen.Intussen is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd zal hervat of herspeeld worden. Een mogelijk scenario is dat de wedstrijd op 26 mei wordt herspeeld, een week na de voorziene terugmatch van het dubbele duel komende zondag in Komen. De voorzitter van Komen gaat alvast niet akkoord met die optie, omdat de oorspronkelijke planning dan niet gerespecteerd wordt, waarin Komen de terugmatch op eigen veld zou afwerken. Woensdag geeft het Provinciaal Comité mogelijk uitsluitsel.